Bilpleiekongen.no - Norges største nettbutikk innen bilpleie

 

Det er mange der ute som ikke tør å legge coating, dette fordi man må være veldig påpasselig og sørge for at man ikke lar coatingen herde for lenge. Får coatingen herde for lenge vil du ikke klare å buffe den av, men dette skal ikke skremme deg. Det er derfor viktig å jobbe område for område, og sørg for at du har god tid når du skal gjøre denne jobben. 

 

Slik legger du coating for første gang

 

  • Når lakken er klargjort som nevnt over, legger du Scholl Concepts C-ROCK. Ønsker du flere applikatorer eller kluter utenom de som følger med kan du kjøpe disse her -> Scholl Concepts C-ROCK klut og Scholl Concepts C-ROCK applikator
  • Plassere applikatoren i senter av mikrofiberduken over Scholl Concepts logoen, og pakk inn duken rundt applikatoren.
  • Vend flasken med lakkforsegling godt før du appliserer 5-10 dråper med lakkforsegling på mikrofiberduken.
  • Velg et område på ca 60x60cm og applisere produktet på lakken i et kryssmønster (frem og tilbake)
  • Etter applisering av hvert område, vente 3-5 minutter for at produktet binder seg til overflaten (5-6 minutter i kaldere områder).
  • Tørke av/buffe området med en god skånsom mikrofiberklut som f.eks Scholl Concepts MicroPLUS polishing cloth.
  • La kjøretøyet stå i 9 timer før det tas i bruk, og utsett ikke kjøretøyet for vær (regn, snø o.l) i løpet av disse 9 timene.
  • Etter 24 timer er forseglingen gjennomherdet, unngå vask av bilen de første 7 dagene etter behandling.

 

Legg mye tid i godt grunnarbeidet. Det er først når du er 100% fornøyd, du skal forsegle arbeidet med en god coating. Selv ny bil bør du claye og polere med en mild polish som f.eks. PadKing Medium Polish  eller Scholl Concepts S30+ premium swirl remover.

 

Men det finnes også en enklere måte å legge keramisk coating på. Det er nemlig i vinden i dag med hurtig keramiske coatinger som du sprayer på og tørker av. Når dette er sagt så er disse hurtig keramiske coating sprayene veldig fine å bruke som vedlikeholdssprayer på en forseglet bil med coating, men de kan også brukes som en hurtigforsegling. 

Coating finnes også for plast, glass og for felger, her blant annet Waxaddict wheel coating, PolishAngel BLACK BOND PLASTIC & RUBBER COATING og Auto Finesse Caramics Glass Protection Kit

Les mer her om hva keramisk coating er.

Se videoene om forskjellige typer keramiske coatinger

Autoglym Rapid Ceramic Spray
Chemical Guys HydroCharge
Autoglym UHD Ceramic Coating
Keramisk lakkforsegling for nybegynnere - CarPro Lite