Sommervasken på 10 minutter | Bilpleiekongen.no
Sommervasken på 10 minutter
Visste du at de fleste lakkskader kommer når du «bare» skal ta en rask bilvask? Bilvask på 10 minutter kan fort bli et mareritt hele sommeren, ved at du tilfører like mange vaskeriper som du fjerner skitt. Dersom du gjør en grundig vårklargjøring, vil den

 

 

Sommervask av bilen på 10 minutter

 

Visste du at de fleste lakkskader kommer når du «bare» skal ta en rask bilvask? Bilvask på 10 minutter kan fort bli et mareritt hele sommeren, ved at du tilfører like mange vaskeriper som du fjerner skitt. Dersom du gjør en grundig vårklargjøring, vil den ukentlige vedlikeholdsvasken gå så mye enklere, og du kan faktisk enkelt utføre bilvask på 10 minutter.

 

Det å vaske bilen ukentlig er en god vane, fordi noen forurensinger raskt kan gjøre alvorlige skader i lakken, hvis de får lov til å bli. En annen fordel ved å vaske ofte, er at du også vil få en helt ren bil, kun ved å bruke milde såper. Det er stor fordel for varigheten på den beskyttelsen du har på bilen. Uansett om du har en organisk voks, eller en syntetisk sealer (Hva er forskjellen).

 

Metoden vi viser her, erstatter ikke vask gjennom hele sommeren, men gir deg ren bil på 10 minutter, og er derfor perfekt for den ukentlige vedlikeholdsvask, mellom de litt større hovedvaskene. Slik har du alltid ren, glinsende bil, til misunnelse for naboene.

 

Stå aldri i sola og vask bilen. Det går en kald og frisk vårdag, men du skal ikke langt utpå våren før solen blir en fiende. Den tørker kjemikaliene, som igjen kan skape skjolder og merker i lakken. Disse kan være vanskelig å bli kvitt, og må som regel poleres bort med maskin.

 

Bilvask på 10 minutter, slik gjør du det

 

  • Dersom du har mye løst støv, sand og annen løs skitt på bilen, kan det lønne seg å spyle den først
  • Legg deretter et skumlag over hele bilen, WashKing Diamond Active er fin til dette.
  • La skummet få lov til å virke i 2-3 minutter, men ikke la det tørke. Slik «jobber» det seg inn i smuss og skitt på bilen. Husk også felgene. Dersom du ser det begynner å tørke, sprut på mer skum.
  • Spyl deretter seksjonsvis, nedenfra og opp. Det å spyle nedenfra er viktig for å få full effekt av trykket i høytrykken, kombinert med at skummet på bilen får virket skikkelig med skitten som ligger på bilen. Spyler du ovenfra og ned vil du nøytralisere skummet og det vil ikke virke like godt.
  • Spyl av skummet. 
  • Gå på med berøringsvask, her starter du med å gå ovenfra og ned. Slik at du ikke dra med deg evt smuss som henger igjen på bilen som kan foresake små riper om du drar disse kornene med deg opp. En god bøttesåpe her er WashKing Bucketwash
  • Spyl av bil og gjerne en ekstra gang, for å være sikker på at du har fjernet alle såperester.
  • Tørk deretter bilen raskt og grundig.
  • Legg gjerne en hurtigfosegling på bilen, her kan vi anbefale Auto Finesse Aqua Coat. Denne sprayes på våt bil og spyles av umiddelbart.

 

Gi litt ekstra beskyttelse med det samme du er i gang

 

Dersom du vil tilføre et ekstra lag med voks, for å forsterke vokslaget du allerede har på bilen, er Autoglym Aqua Wax et bra alternativ. Denne sprayer du på mens bilen fortsatt er våt, og tørker av. Dermed tar det egentlig ikke noe lenger tid enn hva du faktisk bruker på å tørke bilen allikevel.

 

Et annet alternativ er en «touchless sealer» fra CarPro som heter HydrO2. Denne er vel markedets enkleste selaer å legge, og med imponerende effekt og varighet.