Bilpleiekongen.no - Norges største nettbutikk innen bilpleie
Slik tar du vintervasken
Vinteren byr på noe utfordringer med bilvask, vi viser deg her hvordan du kan ta vintervasken selv når det er kaldt ute.

 

Med mye salt og skitt som legger seg på bilen på vinteren er det viktig å vaske bilen når du har mulighet. Det er derfor viktig å vaske bilen jevlig gjennom vinteren (sså fort varmegradene viser seg) slik at du får fjernet saltet. Får saltet ligge på bilen og du står i en oppvarmet garasje eller varmegradene dukker opp, kan saltet gjøre store skader på bilen. Så fort det blir varmegrader vil saltet starte sin korosjonsprosess og bilen kan få mye rustskader. 

 

Så er det jo slik at ikke alle har mulighet til å vaske bilen hjemme på vinteren. Det betyr ikke at du skal la være å vaske bilen, da bør du benytte deg av et selvaskeranlegg, et smart tips her er å ta med deg en ferdigblandet Salt-X flaske slik at du får vekk saltet. Husk også å ta med et godt tørkehåndkle slik at bilen blir tørr før du kjører ut. Tørker du ikke bilen vil vannet fryse og du kan ødelegge, gummilister, speil (dersom du har elektriske), dørlåsene kan fryse og dyu får ikke opp døra eller du får ikke lukket den igjen. Det er mange ting å tenke på når du skal vaske bilen på vinteren, vi har derfor laget trinn for trinn på hvordan du vasker bilen om vinteren.

 

1. Vask IKKE bilen når det er kuldegrader
2. Ved varmegrader, finn frem vaskeutstyret hjemme eller dra til nærmeste selvvaskhall (ta med dine egne produkter)
3. Bruk Salt-X for å fjerne saltet før du begynner vasken
4. Kjør både skumvask og berøringsvask
5. Legg alltid på en hurtigforsegling etter vasken, så du har en ekstra god beskyttelse i vinter!
6. Avslutt alltid med å tørke bilen (husk å ta med deg et godt tørkehåndkle om du reiser til vaskehall) 

Slik tar du en rask vedlikeholdsvask om vinteren
Salt X i spylervæsken gjør underverker
Slik fjerner du salt når du vasker bilen
Enkel bilvask på 1-2-3