Bilpleiekongen
Fiks matte og ripete lykter selv
Slitte og ripete lykteglass går helt klart utover sikten! Hovedlysene skal skinne krystallklart og lyse slik at du har et klart syn på veien om natten.

 

 

Spesielt i høst- og vintermørket, med våte veier, vil du raskt føle at lyset blir «sugd» ned i asfalten. Matte lyktglass er ofte årsaken til dette. Etter år med oksidasjon, steinsprut og mange små-riper i lyktglassene, bryter lyset helt annerledes enn hva lykten er designet for.

 

Slik fjerner du steinsprang , riper og matte lykter

 

Hvis du kjører en bil som ble produsert i løpet av de siste 30 årene, er det mest sannsynlig at du har frontlys som er bygget av polykarbonatplast. Dette påvirkes av UV-lys, kjemikalier, salt og ikke minst steinsprut.

 

Polykarbonatplast er ekstremt holdbart og robust mot slitasje og påvirkning, men det har relativt dårlig bestandighet mot UV-stråler, slik at det blir gult og matt over tid, noe som reduserer effekten av lyset kraftig. Dersom det ikke er fysiske skader, dvs. skade etter steinsprang og/ eller riper i glasset, er det ofte du kan fikse selve mattheten kun ved hjelp av en god metall polish. Autoglym Metal Polish har vist seg å ha en god effekt i så måte. Autoglym Metal Polish etterlater også en beskyttende hinne, som beskytter mot ytterligere korrosjon.

 

Et godt tips er å også vokse lyktglassene hver gang du vokser bilen, slik tilsetter du en beskyttende hinne, som bevarer lyktglassene bedre, og som samtidig skitt og veistøv ikke fester seg så lett til.