Bilpleiekongen
Derfor er DA poleringsmaskin det beste valget
Maskinpolering er en hobby som ofte er missforstått. Mange tenker at «Dette er ikke noe jeg kan gjøre», eller man har forsøkt seg litt med en billig maskin, uten å egentlig vite hvordan man skal bruke den.

 

 

Skal man bruke maskinen til å ta av polishen? Skal man legge voks med poleringsmaskinen? Eller hvor mye skal man bruke av polish?

 

Gjør man dette feil, blir det en tung jobb. Men ved å kjenne litt til de grunnleggende prinsipper, vil man fort oppleve at dette er enkelt, resultatet blir bra og bilen ser mye bedre ut. Og man høyner verdien på bilen! Smart å tenke på om man skal selge.

 

«En god metafor for en Dual Action Poleringsmaskin er faktisk jordens bane»

 

DA står for Dual Action (Dobbelt Virkende) og indikerer at dette er en poleringsmaskin som utfører 2 funksjoner, eller oppgaver om du vil, samtidig. Den både spinner og oscillerer. Dvs. den spinner på en sentral aksel, og dette roterer så rundt en eksentrisk akse. En god metafor for en Dual Action Poleringsmaskin er faktisk jordens bane; Selve jorden spinner samtidig som den også går i bane rundt solen. Dual Action poleringsmaskiner er også kalt orbital poleringsmaskiner på grunn av dette.

 

Maskinpolering er for alle

 

Alle med ønske om å ta bedre vare på bilen sin, bør vurdere maskinpolering. Maskinpolering sørger ikke bare for at jobben går raskere, med mindre slit. Maskinpolering sørger kanskje først og fremst for at resultatet blir så mye bedre. Ved å spandere noen ekstra kroner på en god DA maskin, vil du dessuten nesten totalt være skånet for feil, eller å påføre skade i lakken. BigFoot systemet som vi ser på her, er så og si «idiot sikkert», samtidig som det også er entusiastenes og den proffe bilklargjørers førstevalg.

 

En poleringsmaskin gjør først og fremst det vi kaller Rubbing, på en mye bedre måte. Dvs. Lakkrens, lakkrenovering, lakk-korrigering… Det finnes mange ord for dette, men det er selve korrigeringen av skader og/ eller slitasje i lakken vi gjør med en poleringsmaskin.

 

BigFoot serien består av flere poleringsmaskiner

 

Som en tommelfinger regel kan man si at maskinene jobbe raskere dess større utkast det er på maskinen. Derfor om du skal polere store flater som store bobiler eller båter er det den med utkast på 21 mm som nok er det smarteste valget. Utfordringen med stort utkast er at man ikke kommer så tett på langs kanter og inn mot konturer og man har ofte behov for en maskin med mindre utkast i tillegg.

 

Tidlig i 2016 kom Rupes med oppgraderte versjoner av mange av sine maskiner. Disse maskinene går under betegnelsen MKII og gir 40% mer kraft, men med samme motorkraft. 40% mer kraft er nyttig om du er profesjonell og er avhengig av å gjøre jobben raskt, eller når du jobber på store flater og vil bli raskt ferdig. Er du nybegynner eller kun på hobbybasis er nok fortsatt gode «gamle» ES det rette valget. ES maskinene er mye tryggere å jobbe med og man oppnår samme resultat som med MKII maskinene, men helt uten fare for å brenne lakk eller gelcoat.

 

Rupes-LHR-21ES-Big-Foot5-300x187

 

BigFoot LHR 21ES og 21MKII
Dette er den første BigFoot maskinen, og den som har gitt navnet «Big Foot» pga. den store puten på 180 mm. Denne maskinen har har et enormt utkast på hele 21 mm og er perfekt for å polere store områder raskt. Som f.eks. større biler som SUV, varebiler, lastebiler. Rupes BigFoot LHR 21ES egner seg også ypperlig til båt.

 

Rupes-LHR-15ES-BigFoot-Deluxe-kit4-300x222

 

BigFoot LHR 15ES og 15MKII
Denne omtales ofte som «detailing-maskinen». Denne har 15 mm utkast og litt høyere hastighet enn LHR 21. Denne bruker 150mm pads, og er noe mer fleksibel enn LHR21. Den passer dermed perfekt for detaileren som kan jobbe lenge med de paneler han jobber på, og er ute etter å oppnå perfeksjonisme. Godt ergonomisk håndtak, med hastighetskontroll ved tommelen.

 

BUF_108-3-300x200

 

BigFoot LHR 12E Duetto
Dette er vår favotitt! Og skal du kun ha én maskin, er det denne du bør gå for. Mer allsidig maskin skal du lete lenge etter. Denne har et utkast på 12 mm og bruker 150mm pads. Egner seg for alt fra grov lakk renovering opp til den fineste glans. Denne kan du også bruke til våtsliping av lakk. Alt følger med i settet!

 

BigFoot LHR 75E Mini

 

RUPES-BigFoot-LHR-75E-Mini21-300x300

 

Denne poleringsmaskinen er egentlig en mini utgave av Duetto. Den har 12 mm utkast, og samme huset som BigFoot LHR 12E Duetto. Nesepartiet og selve bakplaten er mindre, og passer perfekt for mindre pads. Med denne maskinen kan du maskinpolere på steder du før ikke har kommet til på med maskin. Alle de trange, små stedene, eller de vanskelige hjørnene og kantene.

 

Det finnes gode billigere alternativer

 

Man må ikke alltid kjøre «Mercedes». Det finnes gode billige alternativer på markedet, for deg som bare skal polere 1-2 biler 2 ganger i året. Vær obs! på hva du kjøper, også når du kjøper maskin til å behandle lakken på bilen din. Lakk er dyrt, og det kan være en god envestering å kjøpe en maskin som utfører jobben helt trygt. Styrke, hastighetskontroll og utkast er viktig for gode resultat, mens vibrasjon, kvalitet og håndgrep er viktig for din komfort.

 

Rupes BigFoot LHR 12E Duetto – Deluxe Edition Kit

 

Rupes BigFoot LHR 12E Duetto - Deluxe Edition Kit

 

Rupes BigFoot LHR 12E Duetto – Deluxe Edition Kit er perfekt for deg som vil ha en dyp, skarp glans i lakken.

 

I denne pakken finner du alt du trenger, fra å rette opp lakkskader som riper, swirls, oksidasjon eller andre grove lakkskader, og helt opp til den ultimate, nærmest perfekte glans.

 

Produkter og maskin som fungerer perfekt sammen. Dette gir garanter blank bil!

 

Billig startpakke for maskinpolering

 

Startpakke-Maskinpolering-for-nybegynner-640x640 (1)

 

Er du helt fersk i maskinpolering, men ønsker allikevel å gjøre en god jobb – uten at det koster “skjorta”?

 

Dette er vår utvalgte pakke for deg. Her får du en solid DA-Maskin, som er lett å jobbe med og av god kvalitet. Vi gir deg hele 2 år garanti på maskinen.

 

Sammen med maskinen får du riktig utvalgte puter, til produkter fra Menzerna og Autoglym for ripefjerning, glans og langvarig beskyttelse!

 

Har du vurdert å prøve maskinpolering? Nå er det ingen grunn til å vente lenger!

 

Slik polere du med maskin

 

Rask, men grundig polering av store flater

 

Med Rupes BigFoot LHR 21ES kan du utføre raske poleringsjobber, uten å gå på akkord med resultatet. Med sitt enorme utkast på 21 mm, og en stor poleringspute på 180mm når du over mye større områder, på kortere tid.

 


 

Fjern vaskeriper fra bilvaskemaskinen

 

Det er liten tvil om at en bilvaskemaskin gir stor slitasje-skade på bilens lakk. Med en Rupes BigFoot poleringsmaskin er det imidlertid ingen sak å rette opp dette. Slik at  lakkflaten på bilen blir som ny igjen, uten fare for kjøregater eller hollogrammer etter poleringsmaskinen –selv om du aldri har polert før!

 


 

Større riper og alvorlig lakk slitasje

 

Av og til vil du oppleve å ha kraftigere riper. Dette kan være riper fra en bilvaskemaskin som er dårlig rengjort, ripsbuskene til naboen som kom litt for nærme, fotballen til guttungen osv.. For å korrigere dette må vi ha en grovere pute i kombinasjon med en grovere polish. Igjen ser vi at vi kan hente opp dette i ett steg, med Rupes BigFoot LHR 12E Duetto. Fra meget slitt lakk, til høyglans i ett steg – uten fare for kjøregater, hologrammer, swirls eller hva man skal kalle feil som forårsakes maskinpolering. Med BigFoot er du garantert feilfritt resultat.

 


 

Fra swirls, skimmer og lett slitasje til høyglanset lakk

 

Mange av dagens biler har keramiske klarlakker, som f.eks. Mercedes, BMW og Audi. Fordelen med dette, er at det ikke så lett blir vaskeriper og mindre riper. Men det krever også mer når vi skal fjerne swirls og annen slitasje i disse lakkene. Det er ikke så enkelt som å ta den groveste puten, med den groveste polishen – det vil ikke gi glans. Man må ha polish som er laget for keramiske lakker, og et system som fungerer sammen med dette.

 


 

Maskinpolering av de trange kronglete områdene

 

Ofte når det skal poleres på vanskelige tilgjengelige flater, er vi avhengig av å jobbe tett på profiler, og komme helt inn til med hele poleringsputen. Her er Rupes BigFoot LHR 75E Minihelt unik. Denne kommer lett til på de fleste steder, den utvikler ikke varme og er dermed perfekt for lakkgjenoppretting på de vanskelige flatene som f.eks. støtfanger, stolper etc. Selv plast-flater er det helt trygt å jobbe på.

 


 

Våtsliping av lakk gir perfekt, glatt overflate

 

Det høres kanskje skummelt ut, men dette er ikke så vanskelig eller skummelt som det kan virke. Vi jobber med meget fint papir, som har skum-bakside, slik at den lettere tilpasser seg bilens konturer. Det vi gjør når vi våtsliper, er rett og slett å jevne ut overflaten, og etterlater en jevnt, ned-tonet overflate. Etter dette må vi hente frem glansen, og alt gjøres enkelt med enRupes BigFoot LHR 12E Duetto.

 


 

Slik kommer du i gang med maskinpolering

 

Som sagt må du ikke velge det dyreste. Det finnes gode billigere alternativer på markedet, som er like trygge i bruk. Det er med dette som med alt annet, man merker en «kvalitetsforskjell». Dersom man bare har 1 bil, som man ønsker å polere 1-3 ganger i året, kan man kanskje klare seg med litt mer risting, så lenge resultatet blir like bra?

 

Er du nyskjerrig på om maskinpolering er noe for deg, er «Startpakken for nybegynneren» det riktige «første steget» inn i maskinpoleringsverdenen. Enkel å bruke, og gir et imponerende resultat – helt uten fare for å ødelegge lakken.