Verdt å tenke på når du skal polere med maskin

Når du polerer med maskin er det et par ting du skal tenke på for å få best mulig effekt ut av poleringen. Det overrasker faktisk mange når vi sier at det er ikke maskinen som er det viktigste. Vi skynder oss selvsagt med å legge til at en god maskin er som godt verktøy. Det gjør jobben mer komfortabel, raskere og i så måte bedre, men det er først og fremst mannen bak maskinen som gjør jobben.

Du har sikkert som de fleste av oss, forsøkt å snekre med en «billighammer». Du får spikeren inn, men du verden hvor mye bedre og mer komfortabelt det er med skikkelig verktøy!

Tenk på dette når du polerer med maskin

Bruk Padbørste

En padbørste vil sørge for at du blir kvitt brukt polish og rester av poleringen underveis. Slik får du utnyttet polishen som jobber sammen med puten best mulig, uten forurensninger. Dette vil gi deg bedre resultat raskere. En Padbørste et et «must have» for oss når jvi polerer.

Velg riktig pute

Pute og polish jobber sammen. Bruk derfor en pute som er tilpasset den polishen du bruker. Ofte kan det være smart å bruke pute fra samme leverandør du bruker polish, da har man ofte et fargesystem som gjør det enklere å velge riktig pute. Og ha nok puter. Beregn minimum 4 puter for en standard personbil og bytt pute underveis. Selv om du bruker padbørste underveis, vil det ligge rester av polish og lakk inne i puta. En ren pute gir best effekt.

Bruk mikrofiber av god kvalitet

Mikrofiber er et sammensatt materiale hvor kvalitet kan variere stort. Du bør beregne like mange kluter som pads. Du får samme utfordring med kluter, dvs. at de fyller seg med rester fra lakk og polish, slik at de blir «mettet». Mikrofiber av god kvalitet vil du ha i mange år, dersom du tar godt vare på de. Se hvordan du vasker og vedlikeholder mikrofiber her.

Vær økonomisk, kjøp store flasker og fyll på squeeze flaske.

Uansett hva du kjøper, må du handle etter forbruk, også når det gjelder polish. Polerer du kun egen bil 1-2 ganger i året, er det smarteste å holde seg til 250 ml. flasker. Har du dette som en hobby, eller har mange biler selv, vil det lønne seg å kjøpe polish i større flasker som du fyller over i squeeze flasker. Dette er små flasker som er er mer anvendelige enn både store flasker og leverandørenes standardflasker. Dette hjelper deg både til å være mer økonomisk og jobbe mer effektivt.

Bruk Nitrilhansker

Når du jobber med kjemikalier skal du alltid tenke på hvordan du kan beskytte deg selv. Kjemikaliene vi jobber vil ikke bare påvirke huden din, men huden kan også absorbere dette og du får det inn i «systemet». Vi vet i dag at dette er langt fra bra om du lar deg eksponere for dette over tid. Invester i Nitrilhansker. Dette er ikke bare hansker som er behagelig å jobbe med, men de etterlater heller ikke noe pudder eller merker i lakken. Hansker er et «must have» når du f.eks. jobber med coatinger. Ikke kun for din egen helses skyld, men også for å unngå fingermerker i lakken.

Nybegynner i maskinpolering?

Dersom du er helt fersk i maskinpolering, gir vi deg noen flere tips og metoder du kan ta med deg. Dette gjør jobben enklere, tryggere og gir best mulig resultat. Sjekk ut hele guiden her.