Velg riktig StartBooster og PowerBank

En startbooster kan være en nyttig forsikring i vinterkulda, hvor et svekket batteri kan skape store problemer. Med dagens teknologi har derimot disse smarte enhetene blitt mindre, rimeligere og ikke minst tryggere. Og det siste er et viktig argument når du skal velge riktig startbooster. Du har kanskje lest om farlige situasjoner i media hvor batteripakker og spesielt disse nye startboosterne har hatt en tendens til å smelte, eller til og med begynne å brenne.

I Bilpleiekongen er vi svært opptatt av Helse, Miljø og Sikkerhet, og dette er også bærende når vi velger samarbeidspartnere. Vi stiller store krav til alle våre leverandører, og dette er intet unntak når vi velger hvilke startboostere vi skal selge. Du skal være trygg på at når du handler fra oss, er det først og fremst kvalitet.

Flere av startboosterne vi selger er dessuten IATA-godkjente. Dvs. de er godkjent for å ta med ombord i fly. Dette er svært praktisk, da disse små enhetene også er batteribackup til mobiltelefon, laptop og annet elektronisk utstyr. Smart å ha med på turen og smart å ha i bil, båt, hytta, camping osv. En IATA-godkjennelse gir ikke bare praktiske muligheter, men kan også sees på som en godkjenning for sikkerhet. Kravene til flysikkerhet er svært strenge.

Hva er en Jumpstarter?

Jumpstarter er en en praktisk enhet som virker som nr. 2 batteri og er utstyrt med egne alligatorklemmer for å feste til store batteri (typisk bilbattere). Det er fordeler og ulemper med jumpstartere. Den åpenbare fordelen er jo at du ikke har behov for en annen bil for å få starthjelp, dersom batteriet skulle være flatt eller ikke ha nok strøm for å dra i gang starteren. Jumpstarteren  kobler du bare rett på batteriet, og den leverer nok kraft til å få igang starteren.

Jumpstartere har hatt en stor «oppblomstring» de siste årene, og dette har påvirket såvel pris som kvalitet. Det finnes dessverre fortsatt mange billige varianter på markedet, som ikke burde vært i handel etter min mening. Husk at her er det snakk om ganske kraftig strøm over kort tid, fra små enheter. Ikke se deg blind på hverken pris eller «gadgets» som de forskjellige batteripakkene leverer. Still krav til kvaliteten!

En Jumpstarter kan brukes til å starte alle typer motor som trenger strøm for å dra igang en startmotor. Noen jumpstartere egner seg spesielt godt til store biler, andre er vannsikre og er godt egnet for f.eks. det maritime miljø. Du har dessuten mulighet til å lade telefon, laptop, nettbrett etc, men det er IKKE mulig å lade batteriet på bilen med en slik enhet. Der er den kun ment for å gi noen sekunder med strøm til å starte motoren.