Vask og forny gummimatter i én operasjon

Det er flere metoder for å rengjøre gummimatter og få tilbake den mørke, sorte finishen igjen. Ekspertene bruker gjerne 2 produkter og en litt egen «vri» av kjente plast eller gummi fornyere. Utfordringen for «oss amatører» er at de fleste plast og gummifornyere gjør overflaten glatt, noe vi absolutt ikke ønsker på matter og pedaler. Så om man ikke jobber med dette daglig og kjenner den nøyaktige miks av vann, såpe og gummifornyer, kan for resultatet av å fornye gummimatter og pedaler bli en katastrofe.

Gjør Chemical Guys oss til eksperter?

cg-matVi har hørt mye bra om Chemical Guys Mat Renew Rubber som skal gjøre hele denne operasjon  enklere for oss, og skal være helt trygg å bruke på både matter og pedaler. Dette måtte vi finne ut av om vi var enige i, og testet derfor produktet grundig. Dette er hva vi synes:

Første inntrykk

Fargen på produktet er lilla, som gjør at man blir veldig nysgjerrig på produktet, og det skaper ¨blikkfang¨. Flasken er grei og holde i og ¨spruten¨ fordeler seg godt når man sprayer, noe som gjør at det blir enkelt å fordele produktet.

Sprayhodet har en åpen/lukket – funksjon, som gjør at produktet egner seg godt for oppbevaring. Flasken søler ikke om den bikker. Flasken og sprayhodet virker forholdsvis solid.

I bruk

Chemical Guys Mat Renew Rubber var god å påføre og man trenger ikke mange sprutene for å dekke ei gummimatte for personbil. Produktet fordelte seg jevnt, og triggeren fungerte godt. Produktet var enkelt å spyle av.

Produktet var veldig enkelt å jobbe med. Det var enkelt å fordele produktet utover og jobbe med produktet ved hjelp av en børste. Det som overrasker mest med produktet er hvor godt det tar skitten på mattene som sitter forholdsvis godt. Mattene som det ble testet på var veldig skitne, men det stoppet ikke Chemical Guys Mat Renew Rubber. Også det at produktet fordelte seg godt når man sprayer er et stort pluss. Ved bruk av dette produktet kjenner man fort at det er kvalitet og får «god følelsen».

Vi mener dette produktet er veldig bra. Produktet gjør det som blir lovet, i tillegg til at det er veldig enkelt i bruk. Alle som en får til å bruke dette produktet. Mattene ble som nye og fikk frem sin sorte farge igjen. Mattene ble IKKE glatte.

Slik testet vi Chemical Guys Mat Renew Rubber

Først skyldte vi av mattene grundig for å fjerne løst smuss. (PS: produktet kan sprayes på tørre matter også!) Deretter sprayet jeg en liten mengde med Chemical Guys Mat Renew Rubber på mattene mens de enda var våte, før jeg skrubbet forsiktig med en børste (slik at jeg fikk løsnet den verste skitten). Til slutt skylte vi mattene med en sterk vannstråle før vi tørket de med en mikrofiberklut.

Testet av Mona K Hagen, Mai 2017