Vask bilen ofte – bruk mindre tid på bilvask

Skal du ha bilen helt ren, skal du selvsagt vaske med berøring og gå grundig til verks i kriker og kroker, hjulbuer, felger og selvsagt vie speil og glass spesiell oppmerksomhet. Dreier all bilvask seg om å «vaske ned» bilen? Tja… vasker du hver andre måned eller sjeldnere er kanskje det en tanke, men ønsker du å alltid ha en ren bil, så er det faktisk mye enklere enn du tror!

Det å holde bilen ren ved hjelp av den relativt enkle metoden vi bruker her, er ikke bare med på å gi deg ren bil der og da. Ved at du fjerner smuss hyppig, gir en glattere overflate ved at skitt og smuss ikke får tid til å «gro fast». Dvs. du beholder den glatte overflaten på kjøretøyet. Når du i tillegg «speeder opp» glattheten ved hjelp av en hurtigforsegler som vi bruker her i Sonax Xtreme Spray & Seal, vil du oppleve at skitt og smuss ikke fester seg like godt til karosseriet. Resultatet er at du har ren bil lenger.

Ren bil er som å beholde «nybil følelsen»

En god bil221venn av meg sa for litt siden «Jeg elsker følelsen av å sette meg inn i ny bil for første gang. Og det å parkere den i garasjen gjør at jeg nesten får lyst til å se på den en gang ekstra før jeg legger meg.» Har du nylig kjøpt deg ny bil, kjenner du deg helt sikkert igjen. Det spiller ingen rolle om det er KIA, Hyundai, Mazda eller Mercedes. Følelsen har du uansett når du har ny bil i garasjen eller oppkjørselen. Du parkere kanskje foran garasjen på fine dager, slik at naboene får en ekstra titt.

Denne følelsen varer lenge. Gjerne i flere år, dersom du beholder bilen glinsende. En skitten og godt «inngrodd» bil parkerer du gjerne lengst bort på parkeringsplassen. «Det er en bruksgjenstand» er kanskje greit å poengtere. «Den tar meg fra A til Å«. Kjenner du deg igjen?

Bilen er et smykke! Uansett bilens alder er en godt vedlikeholdt bil, en forlengelse av din selvtillit. Tenk deg når du kommer med bilen nypolert, skinnende en solskinnsdag. Du vil gjerne at «alle» legger merke til det. Du parkerer gjerne tett opp til inngangspartiet på butikken, eller «lettere henslengt» i oppkjørselen? Du snur deg en ekstra gang, bare for å betrakte, når du går fra bilen.

Denne følelsen. Som å ta på seg dressen eller bunaden til 17. Mai. Følelsen av å se bra ut. Føle deg god. Alt dette ligger i ren, glinsende bil.

Vask bilen ofte – bruk mindre tid på bilvask

Mange vil nok rynke på nesa over denne påstanden, men prøv. Det er faktisk noe i det. Vasker du bilen en gang i uka, og bruker metoden jeg viser i filmen lenger opp, vil du oppleve at selve bilvasken går unna på minutter. Vasker du bilen din kun 1 gang i måneden, eller sjeldnere, er min påstand at du totalt sett vil bruke lenger tid på å få bilen like ren, glatt og vann/ skitt avvisende, enn du vil gjøre om du følger min metode fra filmen hver uke.

Jeg skal ikke tvinge deg til å vaske bilen oftere, men tenk over det. Selvfølelsen vil vokse. Naboen vil misunne deg. Verdien på bilen vil holde seg lenger. Og ikke minst; Du får et «friminutt» fra hverdagens mas og kav en gang i uka.

Velg en skumkanon som passer deg

Skum er uten tvil å anbefale når du skal vaske bil, og du er slett ikke avhengig av høytrykkspyler for å legge skum/såpe på bilen. Uansett hvilken skumlegger du velger, vil du få raskere og bedre resultat enn om du går rett på med bøttevask.