Gi ruta vannskrekk med en «usynlig vindusvisker»

Glass er et fantastisk materiale. Det er en optisk klar, gjennomsiktig og solid beskyttelse mot omverdenen. Ikke minst praktisk når det er regn, snø og sludd. Utfordringen er å holde denne gjennomsiktige beskyttelsen så usynlig som over hode mulig, spesielt i utfordrende miljø som høstens stri-regn, vinterens slaps og saltblanding eller mørke kvelder med konstant regn.

rainxeffektGode vindusviskere er selvsagt et must for sikkerheten, men det finnes også meget gode kjemiske midler som gjør jobben raskere og bedre enn vindusviskerne. Ved å bruke en såkalt «Rain-repellent» vil du ikke bare oppleve at regnet blåser av umiddelbart under kjøring, du vil også oppleve å ha en rute som ikke blir skitten, den iser ikke igjen og slaps, salt og søle fester seg ikke til den. Mindre stress om morgenen og ikke minst større trafikk sikkerhet.

Det finnes mange produkter på markedet som hevder de kan nettopp dette. Altså få vannet til å prelle av ruta raskere enn swint. Vi har her plukket frem 2 av våre favoritter som holder hva de lover, og som begge er lett og raske å legge. Vær oppmerksom på at alt som har en fysisk berøring, vil til syvende og sist slites av. Dvs. bruk av vindusviskere vil over tid slite bort den hinnen vi legger på ruta. etterbehandling er derfør nødvendig. Av og til kan det også være bedre med faste rutiner på etterbehandling, enn å lete etter det produktet som varer lengst. Slik oppnår du «ny-coatet» følelsen lenger, og har et mer optimalt resultat.

Rain-X Rain Repellent imponerer

Dette er ikke den billigste, men langt fra den dyreste på markedet. I bruk og varighet kommer den uansett veldig bra ut. Vi anbefaler at denne legges ca. 1 gang i måneden i vinterhalvåret og annenhver måned sommer halvåret.

Slik legger du Rain-X riktig for lang holdbarhet

RainX er lett å påføre. Selve behandlingen av frontrute og alle sideruter, tar ikke mer enn toppen 10 minutter.

Rain-X Rain repellent er mer holdbart enn tilsvarende produkter vi har testet. Rain-X serien består dessuten av en rekke tilleggsprodukter som er med på å gjøre jobben enklere og som er med på at produktet har mye lenger varighet på ruten. Et smart tilleggsprodukt er Rain-X vindusspyler tilsetning, som forlenger effekten betraktelig.

Langvarig glass-coating med Aquapel

Som vi finner langvarige lakkforseglinger, finner vi også langvarige glassforseglinger. Aquapel er en langvarig glasscoating som er imponerende rask å legge.  Ikke bare får det vann, slaps og søle til å prelle av raskere, det beskytter også mot riper og skader fra vindusviskere og is-skraping.

Hindrer is på ruta

Ikke bare sørger rain repellent (Både Rain-X og Aquapel) for at regnet preller av når du kjører, det gjør også morgenen litt hyggeligere, ved at det hindrer is å fryse så lett på ruta. Ofte vil du se at naboen må skrape ruta, mens du elegant setter deg inn og kjører – som den største selvfølge. Dersom isen først setter seg, vil du oppleve at det skal nesten ingenting til for å fjerne den.

Hva skal du velge?

Valgets kval bunner gjerne ut i hvilke forventninger du har. Hva ønsker du først og fremst å oppnå.

Alternativ 1

Dersom det viktigste for deg er å ha ruter som det ikke fester seg vann, is, snø, slaps, is etc til, vil det beste være å ha en god rutine på å tilføre Rain-X. Oftest er det nok med å sette av 10 minutter til dette 1 gang i måneden.

Dersom du ikke har mulighet til å stå innendørs å gjøre dette, hvor Rain-X får anledning til å tørke og herde skikkelig, kan det kanskje vær smart å se på alternativ 2.

Alternativ 2

En glasscoating som Aquapel gir deg en glasscoating som varer mye lenger, og fint ligger hele vintersesongen. Dette avhenger selvsagt av hvor mye du bruker vindusvisker og hvor mye du kjører. Dette er derfor ofte det beste alternativet for deg som ikke har en varm garasje å legge dette jevnlig gjennom hele vinterhalvåret. Aquapel skal også legges i varm temperatur (minimum 15 grader), men har som sagt den fordelen at den da varer gjennom hele vinterharvåret uten ytterligere behandling.

Noen mener at man oppnår en mye bedre vann-avvisende effekt ved å tilføre Rain-X ved faste rutiner, mens man oppnår en bedre, mer langvarig  beskyttelse med en ekte glass coating som Aquapel.

Tips

Bruk vindusviskere av god kvalitet for å oppnå best resultat og krystallklar sikt til enhver tid. Finn kvalitets viskere fra BOSCH til din bil ved å prøve vår vindusviskervelger.