Slik lagrer du produktene trygt hele vinteren!

Jeg får ofte spørsmål om hvordan man skal lagre bilpleieproduktene sine over vinteren. Kan avfettingen min stå i garasjen? Tåler vaskemidlene å ligge i bilen over vinteren eller må alt inn? Her kommer mine anbefalinger på hvordan du gjør dette og hvorfor.

Derfor er det viktig

Mange bilpleieprodukter er følsomme ovenfor temperatursvingninger og kulde. Voks kan ofte «tørke ut», bli klumpete og vanskelig å jobbe med, mens mange andre produkter kan skille seg noe som gjør dem vanskelig å bruke eller ødelagte. Noen type produkter er mer følsomme ovenfor dette, men ingen av produktene dine har godt av å fryse. Alle flytende produkter inneholder en eller annen form for vann og kan derfor skille seg hvis de fryser.  Hvordan skal du da lagre de?

Det trenger ikke være så vanskelig eller avansert. Noen bruker gamle kjøleskap for å få et lufttett og stabilt miljø, men er det nødvendig? Nei. For folk flest er det ikke det.

Hvordan lagre produktene

bodenDet som er viktig å tenke på er at man helst vil unngå direkte sollys, frost og høy fuktighet. Har man en kjeller som holder seg stabil på rundt 10 grader eller mer, er dette et perfekt sted å lagre produktene, hvis det ikke blir for fuktig. Har man ikke en kjeller kan man også samle produktene i plastbokser og stable dem i «roteboden», eller skyve  dem under sengen. Det som er viktig er å unngå store svingninger i temperaturen og holde det over frysepunktet. Slik hindrer du best at produktet ikke skiller seg.

Husk å rengjør alle poleringsputer, applikatorer og mikrofiberkluter godt før de blir lagt bort, så slipper du den store vaskejobben før du skal bruke dette igjen når våren kommer. Hvordan du gjør dette finner du her. 

Jeg vil anbefale deg å samle de mest brukte vaskeproduktene, det du vet du trenger for å holde bilen ren utvendig og innvendig, i vaskebøtten lett tilgjengelig. Husk å vaske bilen så fort det blir temperatur til det gjennom hele vinteren.

Hvilke produkter tåler hva

• Forsegling: Carnuba voks , syntetisk sealer og coating tåler ikke frost.

• Poleringsmidler: Tåler ikke frost.

• Petroliums- og spritbaserte avfettinger: Tåler frost.

• All purpose cleaner: Tåler noe frost, husk å rist godt før bruk.

• Skinn produkter: Tåler ikke frost.

• Alkaliske forvasker: Tåler ikke frost

• Gummi,plast og dekk produkter: Tåler ikke frost

• Glass produkter: Tåler ikke frost

• Høytrykkspyler: Tåler ikke frost, da det oftest ligger vann i koblingene og de vil da sprekke.

Husk alltid å rist alle produkter godt før bruk.

Bruk vinteren til å planlegge våren

Våren kommer raskt og for oss som er glad i bilen vår, har vi virkelig noe å glede oss til. Bruk tiden godt til å lære deg noen nye triks, lese om nye produkter, følg oss på Facebook, Instagram og se gjennom alle våre filmer om bilpleie. Visste du at vi har egen TV-kanal med snart 300 filmer om bilpleie? Vi har Nordens største utvalg, og vokser raskt. Ta en titt på Bilpleie.TV