Slik fjerner du «tåfislukt» i bilen.

Sommer med varm bil kan være plagsomt nok i seg selv, men når du begynner å kjenne «tåfislukt» i hele bilen så snart du starter den og setter AC-anlegget på full guffe, er det ikke nødvendigvis svettelukt fra sandalene som gir den vonde lukten. Sommer med mye varme er nemlig høysesong for bakterievekst i AC-anlegget. Og det er dette som forårsaker den vonde lukten, der du forventer det skal komme frisk kald luft.

Klimaanlegget i din bil er den mest ideelle grobunn for bakterier, sopp og div. allergi fremkallende sporer. Dessverre glemmer mange å vedlikeholde anlegget jevnlig for å fjerne årsaken til dårlig klima og ikke minst «sur»lukt inne i bilen.

Det «koster» deg 1 minutts jobb å fjerne vond lukt i bilen

Når den sure lukten kommer fra «friskluft» anlegget er faktisk selve jobben ganske enkel. Som du ser av filmen over, er det egentlig bare å starte bilen, og «starte» boksen, så går resten av seg selv. Det finnes flere typer lignende bokser på markedet, som fungerer på akkurat samme måten. Noen er mer en «luftfrisker», mens andre går rett i strupen på bakteriene. SONAX AC rens er nok den kraftigste av disse som jeg har testet, og SONAX garanterer dessuten at den dreper 99,9% av bakteriene.

Fjern bakterier og tilsett frisk duft

Meguiars har en tilsvarende spray i 2 friske dufter. Meguiar’s Whole Car Air Re-fresher  får du i duftene «Sitrus» og «New Car». For alergikere vil jeg ikke anbefale disse, da de etterlater en parfymert duft. Når det er sagt, så er disse blant bestselgerne våre, og «New car» bringer faktisk tilbake nybilfølelsen i uker etter behandling.

Autoglym Air-Con Cleaner retter seg direkte mot AC-anlegget, og tåkelegger ikke cupéen på samme måte som de to ovennevnte. Denne plasseres ved AC inntaket, som ofte er ved gulvet på passasjersiden, i skrå stilling direkte inn mot luftinntaket. Slik komer det mer konsentrert gass direkte inn i luftkanaler, men tilsvarende mindre ut i cupé.


Ozon; Det kraftigste våpenet mot vond lukt

Dersom ingen av de ovennevnte metoder fungerer, eller lukten har satt seg skikkelig av helt andre årsaker, finnes det fortsatt håp. Selv en godt «innrøkt» bil finnes det håp for. Ozon generator gjør mye av samme jobben nevnt over, bare mye kraftigere.