RIPEFIKS I LUNJSEN? -Fjern riper på 1-2-3

Førjulstid. Mørkt og vått, overfylte parkeringsplasser og stressede mennesker. Det er da «shit happens». Jeanette fant sin sorte S-Max med en stygg ripe i forskjermen, men irritasjonen ble snudd til lettelse etter en lunsjavtale med en poleringsmaskin!

– Hadde han bare gitt beskjed! Jeanette er synlig irritert. Skaden på forskjermen er ikke så stor, men på sort lakk er de hvite skureripene godt synlige. De som har blikk for blanke og rene biler ser ripa før de legger merke til resten av bilen, for å si det sånn.

Hun sendte bilde av skaden til det lokale bilskadesenteret: Pris: 6.400 kr. Da tok de høyde for å lakkere forskjermen, noe som vanligvis må til for å få utbedret en slik skade 100%. Forsikring? Glem det på slike småting, det blir fort veldig dyrt. Dessuten går det i praksis et par dager uten bil om den skal lakkeres.

Tre gode grunner til at Jeanette droppet dette, altså. Derfor ble hun lettet da en bilpleiekompis så på skaden og sa:

– Dette fikser du selv! Har du en halvtimes lunsjpause, skal det gå bra!

– Jaha, hvordan da? undret Jeanette.

Max Cutullpute. Jeg finner fram utstyret, så gjør du det selv, ok?

Det var et tilbud Jeanette ikke kunne si nei til. Hun hadde riktignok aldri holdt i en poleringsmaskin før, men tenkte som så: «Går det galt, får jeg heller ta det som en erfaring, og punge ut for lakkering etterpå. Da har jeg i det minste prøvd».

Etter en kjapp vask var hun klar med maskina. Litt forsiktig i starten, for selv om dette var en Rupes Bigfoot LHR15 Mark II, lager den litt lyd og er ikke helt vibrasjonsfri. Et par tørkinger og nye påføringer av poleringsmiddel måtte også til, men så fikk hun nesten hakeslepp:

– Det hadde jeg aldri trodd! Ripa er jo helt borte. Og det gikk jo på fem minutter?!

Ja, omtrent slik var det. Et skarpt bilpleieblikk i godt led-lys ville vurdert ripefiksen til 95%, og totaltida til 15 minutter, inkludert å finne frem utstyr, vaske akkurat der du skal polere, og rydde opp.

Det er det verdt. Om du bruker lakkeringsjobben som referanse, kan du skryte på deg en timebetaling på ikke mindre enn 25 600 kroner for disse minuttene.

Disclaimer: Jeanette vasket hele bilen (les hvordan du vasker grundig her). Hun brukte også Medium Cutgul pute for å avslutte poleringsjobben (det er inkludert i tidsangivelsen). Totaltiden for hele aksjonen var 45 minutter.

Og ja, hun gjorde dette selv, i lunsjpausen en mandag i verste førjulsstria!

Les også: Hvordan polerer jeg bilen?