Ringen rundt O-en?

Glem prikker og i-er. På bilen din er det de sorte, runde ringene som løfter inntrykket. Eller ødelegger det, spesielt vinterstid. Men det finnes en genial quickfix!

Når hele bilen er nedsauset av gråbrun saltholdig guffe, spiller det selvsagt ingen rolle at også dekkene har inntatt vinterens kamuflasjefarge. Problemet oppstår faktisk først når du vasker den.

For å få bilen rein når den ser ut slik som på bildet, må det nemlig avfetting til. Men når du vasker resten av bilen, og den igjen fremstår med anstendig glans, vil dekkene nesten garantert fortsatt være gråbrune og gufne.

I stedet for å måtte bruke gumifornyer hver gang, vet vi om ett godt alternativ: Dekkvask med Armor All Tire Foam. Spesielt om du gir vidundermiddelet litt drahjelp i begge ender av vaskeprosessen, blir resultatet meget bra, og effekten varer fint til neste storvask.

Selvsagt ville det være fristende virkelig å teste produktets mirakelegenskaper ved å legge det rett på det verste saltlaget. Men for en fornuftig og effektiv vaskeprosedyre, har jeg prøvd meg fram til følgende vaskeoppskrift vinterstid:

  1. Legg avfetting først, la virke, og spyl av.
  2. Skumlegg dekkene med Armor All Tire Foam, og resten av bilen med skumpistolen i vaskehallen (eller hjemme).
    NB! Når en spyler av skummet på karosseriet, unngår vi å spyle dekken (der virker jo Armor All Tire Foam fortsatt!)
  3. Vask bilen med berøring, og spyl av (nå også hjulene).
  4. Tørk bilen.

Siden Armor All Tire Foam på denne måten blir en del av den vanlige vasken, tar det så godt som null ekstra tid.

Etter brukanvisningen er det to måter å bruke Armor All Tire Foampå: Bare la skummet ligge (det forsvinner jo til slutt), eller buffe av overflødig produkt med f.eks microfiber.

Vå erfaring er at det første alternativet kan gi litt renning på felgene, spesielt om du kjører rett fra vaskeplassen. Så ja, å tørke møysommelig av med en ren klut er selvsagt det beste.

Men det går faktisk helt fint å spyle av overflødig produkt i stedet for å buffe av også. Det gir kanskje ikke riktig så blanke dekksider som påføring og avtørring uforstyrret av vaskevann, men dekksidene blir definitivt sorte og fine igjen med min tilnærming også, og effekten holder fint til neste gang du vasker grundig med avfetting og berøring.

Som så mye annet i denne bransjen er det sjelden ett fasitsvar, men flere gode tips.