Oi da… Åpna du brus i bil?

Lyden idet jeg skrur av korken avslører at flasken har vært ristet litt for mye. Så kommer spruten. Ikke mye, men en tynn dusj cola-kliss utover hele rattet.

Irritasjonen stiger. Jeg som ikke engang liker brus (noe særlig), jeg drikker helst vann, og når jeg for en gangs skyld skal snike meg til en skvett sukkervann, går det galt.  Det er typisk – straffen for å åpne en brus i fart, kanskje.

Og jeg ser for meg  en trasig tur helt hjem igjen før jeg får vasket av klisset. Men så slår det meg: Jeg har jo noe i dørlomma!

Oi da... Åpna du brus i bil?Med små barn er slike hjelpemidler uunnværlige. Jeg hater skomerker oppetter forsetene og nederst på dørene, merker etter klissete fingre – og søl av både snavel og, ja – brus.

Ære være deg om du klarer å holde et rigid regime med totalforbud om alt som heter mat og drikke i bilen. Jeg klarer det ikke. Da hadde langturer med barna blitt et mareritt. Så ja, jeg har funnet meg i at de også griser litt. Man må velge sine kamper.

Men dette går også  bra, for jeg har alltid en flaske Autoglym Interiør Shampoo og en microfiberklut liggende i dørlomma. Denne gangen var det attpåtil sugemesteren fra WashKing, «Kapillar Bomb», som lå klar oppå sprayflaska.

Denne enkle kombinasjonen bruker jeg til all quick-fix innvendig når vi er på tur. Skomerker og fingermerker, og til og med småbarnskliss, forsvinner raskt og effektivt fra både plastdeler og skinnseter med bare en liten spray og tørk.

Nå gir jeg min kjære klut og flaske, og sier: – Tre spray i kluten, takk! Så tørker jeg først over rattet med den fuktige delen, snur kluten, og tørker av. Vips, så er rattet gullende rent igjen!