Test av Odør Eliminator (Hva fjerner vond lukt best)

Vond lukt i bil er ingen hyggelig atmosfære å ferdes i. Søl fra unger, våte hunder eller røyking i bil (burde vært forbudt) setter spor som gjør kjøreturen mindre hyggelig.

Vi ønsket å teste ut hva som fjerner vond lukt best, uten at man må ty til dyre eller vanskelige behandlinger. «Hva fjerner vond lukt best fra en sprayboks» kunne kanskje vært et mer riktig spørsmål å stille seg. Vi ville teste det enkle! Vi har derfor testet ut 4 av våre bestselgere innen dette området.

Konklusjon

Denne gangen ble produktene virkelig satt på prøve ift. det med inngrodd røyklukt. De kunne nok ha fått noe høyere skår viss de hadde blitt testet i biler med litt andre odørlukter.

Odørluktene fra badet funket produktene OK på, men den innrøykte testbilen kom alle produktene litt til kort. Her klarte de å dempe lukta til en viss grad, men røyklukta kom sivende tilbake etter noen dager.

Testvinner

X-it Luktfjerner går av med seieren i denne testen. Den lukter ikke, inneholder ingen kjemikalier, og sprayhodet forstøver særdeles godt.

Flasken er ikke den største i testen, men den er drøy i bruk og er kanskje den drøyeste i bruk. Et meget allsidig produkt som kan brukes på alt som tåler vann, som det står skrevet på etiketten.

De tre andre produktene i testen oppfører seg ganske likt. De lukter i mer eller mindre grad og de gjør jobben med å fjerne noe og dempe odør, men etterlate en parfymelukt. Må jeg velge blant de tre blir CarPro So2Pure mitt valg. Den har et hakk mindre lukt i seg. Resten sier snitt terningkastene noe om.

Slik testet vi

Produktene ble testet over dager i en innrøyket bil som hadde blitt vasket og renset innvendig. AC rens var utført og pollenfilter var skiftet på forhånd. Produktene ble også testet på baderom med toalett i samme periode.

Test utført av: Tom Østli, Drøbak