Test av bilshampo rett i bøtta

Februar 2016 211Bilshampo også kalt bilsåpe , hva er best? Det har ikke vært lett i denne testen. Flere av såpene har veldig like egenskaper og det har i flere tilfeller vært god følelsen som har avgjort veien videre og resultat.

Alt i alt er 13 forskjellige merker av såper blitt testet opp i mot hverandre.

Alle såpene blitt testet gjennom høst, vinter og vår.

For å komme gjennom alle såpene satte jeg opp to såper opp i mot hverandre hver gang jeg har vasket en bil og gitt tommel opp og tommel ned, Vinneren har gått videre testen, men her har jeg flere ganger måtte gå tilbake igjen å teste taperen forrige gang opp i mot dagens vinner osv.

I denne testen har såpene har blitt brukt ”rett i bøtta” på forskjellige type biler og opptil flere ganger bare for å få god følelsen eller ikke.

Av de 13 såpene som var med i testen og jeg har tatt for meg de 6 beste som gikk igjennom nåløyet til å være med helt til slutt. De såpene som ikke nådde helt opp i denne gangen er absolutt ingen dårlige såper, men de manglet noe eller litt på de egenskapene jeg var på jakt etter.

For meg er det viktig at såpa skummer godt og gir god glid. Videre at den tar godt, men uten at beskyttelsen under forsvinner. Såpa må etterlate seg en skinnende glatt overflate som gir glans og dybde. Det er også viktig at overflaten blir smussavissende og at glansen holder seg over tid slik at blir blir lettere å vaske av møkka neste gang jeg vasker.

Testvinner

Som vanlig ble det det vanskelig å kåre en vinner da produktene ligger så tett opp til hverandre.  De to beste såpene Meguiars NXT Generation Car Wash  og  CarPro Reset Intensive Car Shampoo har i testen fått lik poengsum, men må jeg velge av disse  to blir det:

CarPro Reset Intensive Car Shampoo som ble testen vinner. Dette på grunn av dette er en ærlig såpe som ikke inneholder noe form for glansforsterker, polymerer, eller voks slik som en del av de andre såpene gjør.  Det er mild såpe og den er snill mot underlaget og det være seg voks eller forsegling. Samtidig som den er tøff nok til å fjerne møkk.  Såpa har også vist seg å være meget drøy i bruk.

Slik testet vi

FullSizeRender (2)For å unngå swirls (vaskeriper) har bilene har blitt forvasket med like typer såper i skumkanon, og avfettet der hvor det har vært nødvendig etterfulgt av høytrykksspyling for håndvasken har startet.

Det har blitt blandet og tilmålt såper iht bruksanvisninger i vaskebøtter med grid (gitter) i bunn, og skummet opp med høytrykksspyler. Egne bøtter med rent vann og grid har blitt benyttet for å skylle vaskehanskene før ny runde med såpe (gjøres ofte).  Lik type vaskehansker er benyttet og det samme med tørkehåndklær.

Disse såpene var med i testen

ost

Mercedes april 074 (2)

 

Test utført av

Tom Østli

Drøbak