Test av insektfjernere

Alle kjenner vi vel til hvordan bilen kan bli bare på en kort kjøretur om sommeren. Insektrester (bugs) og fugleskitt ligger godt klisteret på sidespeil, grill og frontruter. Insekter som blir liggende for lenge kan gjøre alvorlige skader i lakken. Insekter og fugleskitt inneholder proteiner som tærer på lakken og beskyttelsen du har på den, derfor er det viktig å fjerne de så fort som mulig før de lager permanente merker. Sørg derfor for å alltid å fjerne alle rester av insekter.

Vi har i den forbindelse testet 8 insektfjerne, 7 med kjemi og 1 pads som er laget for fjerne bugs. Et av produktene er tatt inn  for å teste opp i mot våre  (Biltema insektfjerner). Denne la seg sånn litt over gjennomsnittet med terningkast 4:

Biltema egner seg ikke på blank plast og ubehandlet aluminium. Tar godt på ny og gammel skitt. Mekanisk berøring må til på gamle rester, men dog på en lett måte. Sterke kjemikalier i dette produktet med faremerker som trekker ned. Samt at man må være forsiktig med hva man bruker det på.  500 ml  og sprayhode sprer på en OK måte.

Slik testet  vi

tesla-3Vi har testet produktene på lakk, glass, plast og gummi.  De har fått prøvd seg på insektkrasj og fugleskitt både ferskt og noen dager og opptil 14 dager gammelt bugs. Bruksanvisningene har blitt fulgt for hvert produkt.  Vi har sett på flasketyper, tekst, sprayhoder, faremerker, virketid, gjentakende, resultat,  og beskyttelse i etterkant de hvor det har vært tilstede. Kjøretøyene som har vært med i testen er: BMW,  Tesla, Mercedes, VW Golf og Tiguan, samt en  HD Fatboy  motorsykkel.

Testvinner

Sonax Insect Star insektfjerner går av med seier i denne testen. Den funker både på nye og gamle rester av insekter og fugleskitt. Den er lett fordele og den tar godt uten at beskyttelsen forsvinner på kjøretøyet. Den fikk testet seg på krom og plastlister, samt glass og gummi som den taklet på tilfredsstillende måte. På de verste tilfellene måtte det hjelpes til med litt mekanisk arbeide ( myk vaskesvamp type vaffel).

 

Tips

Test utført av Tom Østli, Drøbak
Test utført av Tom Østli, Drøbak

Vasker du bilen ofte og særlig rett etter turer med insektangrep, er restene lette å ta av. Har du samtidig en bil med god beskyttelse er det ikke sikkert du trenger mer enn en god vask for å fjerne bugs og fugledritt.