Skumtest av bilshampo

Flere og flere oppdager at å skumlegge bilen som er en morsom måte å vaske bilen på.  Skummet er kjent for å trekke ut møkka fra flatene den ligger på og skummet kan ligge på lenge før den tørker inn. Dette gir oss en mye mer skånsom måte å vaske  bil på enn tradisjonell høytrykk og bøttevask.  I tillegg får34 man gjort jobben på en enkel, rask og ikke minst en morsom måte.

Spørsmålene mange stiller oss er hvilke bilshampo/bilsåpe skal vi bruke, og hvordan skal vi blande?

Slik testet vi

Vi tok derfor 11 bilsåper i fra vårt sortiment og testet ut. De har fått testet seg gjennom høsten, vinteren, vår og nå sommer på mange forskjellige kjøretøyer. Vi har sett på hvor mye skum, – hvor lenge såpa henger før den slipper underlaget, – hvor lenge såpa kan ligge før det tørker, hvor godt den gjør  rent, -hvilken glans den gir, samt hvor glatt lakken ble etter vask og til neste vask. Det har vært en lang prosess og vi har testet alle såpene flere ganger.

Vi testet med to forskjellige blandingsforhold  1,og 2 dl såpe med 8 og 9 dl vann og blandeskruen på maks såpe (beholder 1 liter). Vi benyttet skumkanon til høytrykksspyler. Alle bilene ble inspisert etter høytrykksspyling av skum, og inspisert etter de ble håndvasket med samme type såpe for fjerne siste rest trafikkfilmen. De fleste bilene har blitt fulgt opp og testet gjennom hele testperioden. Under vintersesongen ble det benyttet mild avfetting på enkelte biler før testen startet. Etter mange omganger satt vi til slutt igjen med en vinner.

TestvinFebruar 2016 155ner

Mr.Pink  gikk av med seieren denne gangen. Den gir er et høyt-skummende skum som frigjør mange bobler og som fanger opp og løser opp møkk, veisalt og andre forurensninger. Med Mr Pink  kan man foreta mange hyppige vasker siden den er både mild og skånsom mot tidligere lakk behandlinger. Mr.Pink ble i utgangspunktet laget for bruk i skumkanon, men den er også suveren å bruke til såpeblanding i bøtte.

Mr.Pink er selvsagt en gjest i hvert skumparty, soo go for it!

 

 

Shampo skumkanon

 

 

Mai 2016 269
Test utført av Tom Østli, Drøbak