JULESHINE PÅ EN HALVTIME?

Kommer bilen litt bak i køen i julestria? Da har jeg en god nyhet til deg: Du kan få den både vasket og lakkforseglet på en halvtime!

Skulle ha gjort ditt, skulle ha gjort datt … Hvem kjenner ikke den følelsen når det drar seg til mot jul? Og for Jeanette sin del, er det en hel del gjøremål på lista som kommer foran pleie av bilen.

Samtidig liker hun å holde den sorte Ford S-Max-en blank og fin. Utover høsten har hun skyflet en stadig dårligere samvittighet foran seg: Lakken skulle ha hatt litt voks før vinteren setter inn …

Nå er saltsørpa over oss, adventstida er i gang, og selve julehelga nærmer seg faretruende. Og S-Max-en ser rett og slett ut som en «dass».

Selvsagt kunne hun ha kjørt den inn i nærmeste vaskemaskin, men en så skitten bil? Og børstevask på sort bil? Nei takk, tenkte Jeanette. Hun har nemlig sett med egne øyne hvor skjemmende vaskeriper kan være på mørke biler.

Ikke minst, så hadde hun lyst til å ta juleferie med den gode følelsen av at bilen også hadde fått en eller annen form for lakkbeskyttelse.

Voks var det første hun tenkte på. Men så var det tida det tar å vokse hele bilen, og også det at hun måtte stå ute i desemberkuld a og gjøre dette. Dobbelt uaktuelt like oppunder jul, altså.

Så ble hun tipset om Sonax Spray & Seal. «Men må jeg ikke polere først, før jeg legger forsegling?» var den første tanken som slo henne. «Nei, såpass bra som din lakk er, skal den bli både fin og beskyttet med bare en vanlig vask og sprayforsegling», var svaret hun fikk.

Jeanette satte derfor av tid i lunsjen en førjulsmandag: Avfetting, skumvask og berøringsvask. Selv om bilen var regelrett nedgrodd, ble den da gullende rein igjen. Så fikk den en omgang Spray & Seal før tørk – og vips, så kunne julefreden senke seg, også over S-Max-en i oppkjørsla.

Disclaimer: Jeanette fikset også en ripe i forskjermen da hun gjennomførte denne aksjonen. Det kan du lese om her. Totaltiden for hele aksjonen var 45 minutter, mens tiden for vask, Spray & Seal og tørk altså var en halv time.

Og ja, hun gjorde dette selv, i lunsjpausen en mandag i verste førjulsstria!

Slik vasker du bil

Les også: