HYTTEKOS – Ren bil på hytta

Blir den gode hyttefølelsen din bedre om bilen er rein? Da bør du lese dette!

Den vakre, hvite vinteren finnes fortsatt. Usaltede småveier med realt vinterføre, det finner du som regel den siste biten opp til hytta.

Men man må jo først komme seg dit. Da går turen nesten uunngåelig via saltsuppa langs hovedveiene. Desto verre blir det å parkere den nedsausede bilen i de kritthvite omgivelsenene foran hytta.

HYTTEKOS – Ren bil på hytta

Og helt ærlig: For min del ville det legge en kraftig demper på hyttekosen å måtte gå forbi en grovmøkkete bil hver dag til og fra skiløypa. Jeg ville nesten få litt vondt i magen; kanskje våkne med mareritt om salt som gnager og gnafser på alle tenkelige og utenkelige steder.

Så jeg la en plan for å få vasket bilen lenge før avreise til årets vinterferie. Et godt grunnlag er selvsagt at bilen har en eller annen form for lakkbehandling fra før.

Ute i bygde-Norge kan man nemlig være så heldig at det finnes vaskehaller der egne bøtter er tillatt. Om det ikke hadde vært tilfellet, ville min nødløsning vært en av to: Børsteløs maskinvask, eller spyling i et selvvaskanlegg.

Men nå hadde jeg altså muligheten til å få gjort en fullverdig vask like nedi bakken fra hytta. Jeg pakket med meg 2 vaskebøtter, to vaskehansker , og CarPro Reset. Og sist, men ikke minst: Tørkehåndkle fra WashKing og et lite sett mikrofiberkluter.

Siden bilen hadde gått en stund med bare nødspyling i vaskehall, måtte jeg trå til med litt Prickbort langs sidene og bak som forvask. Deretter en helt vanlig innsåping og avspyling med høytrykk, før bøttevasken. Dekksidene fikk en ekstra rengjøring med Muc-Off Tyre Foam.

Resultatet ble så bra at jeg benyttet sjansen til å toppe opp lakkforseglingen med Spray & Seal fra Sonax.

Det var seks minusgrader og sen ettermiddag da jeg våget meg til å vaske. Da er god tørk viktig! Jeg brukte tørkehåndkleet på de store flatene. Når det hadde gjort sitt, hadde jeg to rene og tørre mikrofiberkluter i bakhånd, for å ta den siste fintørken ovenfra og ned – med grundig avslutning inne i dørene.

Litt spent var jeg likevel da jeg stod opp neste morgen. Da viste det 10 blå på hytteveggen. Men alle dører og bakluka gikk opp helt fint. Og ikke minst: Gleden av å omgås en rein og blank bil varte hele uka.

Ja, for min del ga det et betydelig bidrag til hyttekosen!

HYTTEKOS - Ren bil på hytta