Guide til nybegynner i maskinpolering

Det å være nybegynner i maskinpolering er ofte forbundet med alle farer man kan støte på, eller advarsler fra «bedrevitere» som nærmest gjør alt de kan for at du ikke skal polere med maskin. Det er liten tvil om at maskinpolering gir deg et mye bedre resultat enn hva du noen gang kan oppnå for hånd. Og ved å bruke riktig utstyr, vil du oppnå et resultat som er skremmende nær det den beste detailer klarer. Det er kanskje her skoen trykker?

Når vi snakker om lakkbehandling, er det i utgangspunktet to typer behandling vi snakker om

Nybegynner i maskinpoleringLakk-korrigering, som dreier seg om å forbedre lakken. Enten ved å fjerne riper, fjerne oksideringer, bringe frem glans eller andre lakkskader som skal forbedres.

Lakk-konservering er behandlingen vi gjør for å bevare lakken fin så lenge som mulig. Det er flere måter å konservere, eller beskytte lakk på. De fleste baserer seg på enten syntetisk- (coating) eller organisk- (voks) lakkbeskyttelse. Du kan lese mer om hvordan du beskytter lakken best her.

Det er viktig å skille mellom polering, som korrigerer lakk, og voksing som beskytter lakk. Noen polisher inneholder også voks, og gir deg en «alt i ett» løsning. Når vi snakker om polering her, dreier dette seg altså kun om lakk-korrigering. Det er også viktig å merke seg at det er poleringsjobben som skaper glans, mens voks kun bidrar til å bevare og forsterke den. Voks skaper aldri glans.

DA Poleringsmaskin gir best resultat

Da poleringsmaskin - slik virker denDA står for Dual Action, eller (Dobbelt Virkende på norsk) og indikerer at dette er en poleringsmaskin som utfører 2 funksjoner, eller oppgaver om du vil, samtidig. Den både spinner og oscillerer. Dvs. den spinner på en sentral aksel, og dette roterer så rundt en eksentrisk akse. En god metafor for en Dual Action Poleringsmaskin er faktisk jordens bane; Selve jorden spinner samtidig som den også går i bane rundt solen. Dual Action poleringsmaskiner er også kalt orbital poleringsmaskiner på grunn av dette.

Denne metoden reduserer friksjons-varme til nærmest null, samtidig som puten aldri går i samme spor. Slik unngår du såkalte «kjøregater» eller swirls ved «feil» polering. Pass derfor på at du aldri starter din poleringskarriere med en roterende maskin.

Hvilken maskin skal en nybegynner i maskinpolering velge?

Det finnes et hav av maskiner og prisklasser å velge i. Og det kan være fristende å gå for den absolutt billigste, for man skal jo «bare prøve litt». Tenk da på at det du prøver på, gjerne har en verdi du vil ivareta. Ved å velge en solid maskin, vil ikke bare kvaliteten på det arbeid du gjør bli bedre, men du vil også i langt større grad være trygg på at du unngår skader i lakken.

Nybegynner i maskinpolering på budsjett

CarWise-DA-PoleringsmaskinDet er gjerne med valg av utstyr og produkter til polering, som med mye annet, at jo dyrere, jo bedre. Det betyr ikke at du trenger Rolls Royce. De færreste av oss gjør faktisk det. Polerer du bilen din 2 ganger i året kan du være stolt av jobben du gjør, og slå deg selv på skuldra. Er du i tillegg flink med å vaske ofte, og kanskje tilsette litt hurtigvoks underveis kan du til og med skryte av det.

CarWise DA Poleringsmaskin har en 5 Amp motor, som leverer 710 W og jevn og riktig hastighet til hele jobben. Polerer ut swirls, vannmerker, oksidasjon, og riper raskere enn noen gang før, og du vil fortsatt ha den tryggheten at maskinen ikke vil brenne lakken.

CarWise DA Poleringsmaskin opererer fra 3000 OPM til 6300 OPM. Dette betyr at du har full kontroll over jobben i alle trinn, og allikevel er helt trygg på at det ikke blir såkalte “kjøregater” eller swirls i lakken etter maskinen. Med den høye hastigheten på hele 6300 OPM vil du kunne oppnå en perfekt høyglans. Maskinen har et utkast (bane) på 8 millimeter, noe som også gjør at den er perfekt å bruke sammen med DA Mikrofiber Correction System.

Nybegynner i maskinpolering med perfekt glans

Cyclo PoleringsmaskinCyclo er verdens mest solgte poleringsmaskin, med et helt unikt patent, som sikrer deg en fantastisk glans. Kanskje derfor mange showbil-eiere velger Cyclo. Cyclo Poleringsmaskin er den bygd opp på det patenterte systemet, som gjør at den aldri spinner i samme bane. Dette gir unike resultater, selv om du aldri har brukt en maskin før.

Cyclo 6CE Variabel Pro har også fullstendig vibrasjons eliminator. Dvs. med denne maskinen kan du trygt gå på en stor bil, uten at hendene rister i flere timer etterpå. Meget behagelig å jobbe med.

Samtidig som Cyclo gir en helt uovertruffen glans, er den så og si “idiot-sikker”. Det unike roteringsmønsteret til Cyclo, gjør at du nærmest ikke klarer å lage “kjøregater», samtidig som du ikke klarer å holde maskinen «feil» ved at den har 2 små puter, istedet for 1 stor. Effektiv som maskin, skånsom som håndpolering.

Proffenes valg, entusiastenes drøm – Vår anbefaling!

RUPES-BigFoot-LHR-75E-Mini21-400x400Rupes BigFoot serie setter en helt ny standard innen DA-Polering. Dette er en standard som som andre DA polerings maskiner nå ofte sammenlignes med. Rupes BigFoot serie er den jevneste, mest stabile og mest kapable DA maskin industrien noensinne har sett. Rupes BigFoot er så enkel å bruke at selv en nybegynner kan gi resultater som en proff.

Rupes BigFoot maskinene har et utkast (bane) opptil hele 21 mm. Dette er rett og slett imponerende, og man kan dermed utføre grove lakkorrigeringsjobber, som tidligere kun var mulig med roterende maskin.

Poleringsputen er like viktig som polishen

Det er stort utvalg i puter til maskinpolering, og mange av putene ser tilsynelatende like ut. Det kan jo av den grunn være fristende å gå for en billigere pute. Dette er dessverre en stor feil mange gjør. Puten er konstruert for å fungere optimalt sammen med polishen. Det er forskjellig grovhetsgrad på puter, i likhet som det er forskjellig grovhetsgrad i polisher. Det er dermed også mulig å kombinere forskjellige grovhetsgrader i puter, til de ulike polisher, for å tilpasse slipeprosess til underlag og skade.

Dersom du er i tvil, er det faktisk en god regel å velge pute fra samme produsent som du har polish. Da er du i det minste trygg på at pute og polish er konstruert med tanke på å fungere best mulig sammen.

Kjøper du et av våre sammensatte polerings-sett, er du også helt trygg på at puter og polish er nøye satt sammen, for å gi best mulig resultat og glans.

Ikke bruk press

Uansett hvilket DA-system du velger, er det svært viktig at du følger anvisningene i filmene over, og ikke utøver press på maskinene. En DA-maskin skal jobbe lett på overflaten – helt uten press. Press kan rett og slett ødelegge putene, ved at de blir varme i midten. Men det blir ikke varmegang ned mot lakken. Og en ødelagt pute er tross alt billigere «lærepenge» enn ødelagt lakk