Fjerne jordslag fra stoffseter, kalesje, interiør og annet

Har du opplevd sorte prikker i stoffsetene? Eller skikkelig skjoldete kalesje etter jordslag? Dette er ikke til å spøke med og mange tenker at tekstilet er ødelagt og må skiftes ut. Det er faktisk ikke så ille. Selv der jordslag har fått «herjet» i flere år er det håp.

Fjerne jordslag fra stoffseter, kalesje, interiør og annetVi fikk inn en bil med tydelig jordslag i taktrekket. Vi har vært borti og jobbet med slikt før, men denne gangen satt flekkene hardere og bedre enn hva vi har fått testet oss på tidligere. Vi valgte derfor å prøve ut et av våre maritime produkter, og Jotun Mildew Remover ble faktisk redningen!

Jotun Mildew Remover (Jordslagfjerner) er et vannbasert produkt basert på klor for fjerning av jordslag og grønnalger. Den er laget spesielt for å rense kalesjer, matter, markiser og lignende tekstiler av bomull og nylon. Dette gjorde at vi tenkte denne bør jo egne seg like godt inne i en bil som i en båt.

Vi brukte denne på lyst taktrekk som var fullt av mugg og jordslag. Bruksanvisningen på flasken ble fulgt til punkt og prikke, og vi blandet den derfor ut med vann,

Deretter påførte vi produktet med en sprayflaske og sprayet på over hele taktrekket. Det er smart å bruke hansker og maske, da dette lukter sterkt og kan skade hender. Vi er smarte og brukte selvsagt dette.

Etter påføring lot vi det få lov å virke i 10-15 minutter før vi jobbet det ytterligere inn med en myk børste. Deretter brukte vi en tepperenser for å fjerne produktet fra trekket. Her kan du like gjerne bruke en støvsuger som kan suge vann. Poenget er å fjerne produktet fra tekstilet.

Resultatet etter fjerning av produkt taler for seg selv. Det ble rett og slett helt utrolig resultat! Vi har prøvd div. andre produkter i årenes løp for å fjerne mugg/jordslag, men ingen er i nærheten av hva Jotun leverte her.  Dette er rett og slett helt KONGE!

Fjerne jordslag fra stoffseter, kalesje, interiør og annet

Denne testen er utført av Arina Berrefjord