Hvordan fjerne insekter skånsomt med Autoglym

Alle kjenner vi vel til hvordan bilen kan bli bare på en kort kjøretur om sommeren. Insektrester og fugleskitt ligger godt klisteret på sidespeil, grill og frontruter.

Hvordan-fjerne-insekter-og-fugleskittInsekter som blir liggende for lenge, kan gjøre alvorlige skader i lakken. Sørg derfor for å fjerne alle rester av insekter. Dette løsner ikke alltid under en vanlig vask. Er du veldig glad i bilen din, anbefales det faktisk å skylle av med vann hver dag. Slik unngår du syreskader. Vi skal her vise deg hvordan fjerne insekter fra lakken.

Insekter inneholder bl.a. blod og magesyre. Også i fugleskitt finner vi syre. Spesielt på sensommer og høst, under bær-tiden, er denne syren ekstra sterk.

Autoglym Aktiv Insect Remover er et konsentrert skum, som raskt oppløser insekter fra kjøretøyets karosseriet, frontruter og frontlykter. Den kan brukes for å enkelt fjerne insektrester og fugleskitt på små områder, eller i forbindelse med vask av hele bilen.

Om du bare skal fjerne fra et lite område, sprayer du på, lar virke ca 30 sekunder, før du så tørker av med en myk klut.

Sprayen er i skum-form, renner ikke av, men blir stående og virke. Er meget drøy i bruk.

Dersom det går lengre tid før du får fjernet insekter og fugleskitt, kan dette skape mer alvorlig lakkskade. Syren kan rett og slett lage små etseskader, som ikke lar seg vaske bort. Her må det «sterkere lut» til. Vi må rett og slett rubbe lakken, slik du ser vi gjør i denne filmen på Bilpleie.TV

Se flere filmer om fugleskitt på Bilpleie.TV

Slik fjerner du fugledritt