Festklar bil til 17. Mai

Om det er én gang nordmenn vasker bilen, så er det til 17. Mai. dette er festdagen for oss alle, og selvsagt skal bilen skinne og strutte av norske flagg.

Vi har tatt en liten prat med Bilpleiekongen.no for å se på hva som kan gjøres uten for mye jobb, som får bilen til å skinne litt ekstra og kanskje fremstå som litt blankere enn naboens. Rådene vi fikk var overraskende enkle.

Vi nordmenn er stolte av nasjonaldagen vår, og det med stor grunn. Få andre land styrt av demokrati kan skilte med en bredere kollektiv innsats for å gjøre landet vårt festklar. Ikke bare sopes det i gater, gress og hekk klippes. Selvsagt skal vi sørge for at bilen er ren og pen også.

Visste du at du men noen få, enkle grep kan heve utseendet på bilen din betraktelig? Uten at det tar ett minutt ekstra tilfører du glans og dybde i lakken, og ved kun noen få minutter «etterarbeid» har du satt prikken over i-en ved å gjøre grå og kjedelige dekk, plast og gummilister sorte igjen. denne lille innsatsen vil fremhvere glansen i bilen betraktelig, slik at helheten blir en skikkelig festklar bil.

Når var det sist du fikk kommentarer for at bilen din er så blank?

Slik gjør du bilen festklar

  • Start med å vaske bilen på vanlig måte. Husk alltid å spyle den godt før du starer med berøring, og bruk avfetting denne gangen. Dette er en god vaskepakke med alt du trenger.
  • Før bilen tørker, setter du den inn med en hurtigvoks. Vi bruker Autoglym  Rapid Aqua Wax, som fungerer faktisk best på våt bil. På denne måten vokser du bilen samtidig som du tørker den. Det tar med andre ord ikke noe ekstra tid.
  • Deretter setter du inn dekksidene med Autoglym High Performance Tyre Gel. Bruk en svamp og jobb produktet inn uten press. Ønsker du en «gloss finish» lar du produktet bare tørke/ trekke inn. Ønsker du en matt finish, tørker du over med en klut etter 4-5 minutter.
  • Og til slutt bruker du Autoglym Vinyl & Rubber care for plastlister. Du kan til nød bruke samme middel som på dekksidene, men det har en tendens til å bli for klissete, så jeg anbefaler Vinyl & Rubber Care for plastlister og gummilister. Jobb dette inn i plasten med en mikrofiberklut. Dette gir bedre og jevnere resultat enn f.els. svamp eller papir.
  • Sett på flagg, og parkér bilen godt synlig, slik at alle naboer og forbipasserende kan nyte en skinnende blank bil til den store festdagen.