Felgcoating! Gir det lønn for strevet?

Noen elsker å dille i timevis med for eksempel felger. Det gjør ikke vi. Likevel tyder alt på at de timene vi brukte på coating av vinterfelgene i fjor var en god investering! 

Skal, skal ikke … jeg har hatt vinterfelgene i sidesynet på garasjeveggen gjennom hele sommeren. Er de ikke veldig blanke som de er? Må jeg virkelig legge ny coating i år?

Felgene ble behandlet med Xeratec Metal Coat i fjor høst. Det var som en drøm gjennom hele vintersesongen: Felgene ble 80% rene bare med berøringsfri vedlikeholdsvask (skum + høytrykk), og når bilen ble vasket grundig, holdt det med avfetting og vanlig bilshampo for å få dem helt 100%.

Også vårvasken var en fornøyelse: Etter mer enn 10 000 km gjennom vinteren, holdt det med to runder med felgrens (den siste med børste) – og gullende rene ble de. Så rene, at jeg altså ble gående hele sommeren og fundere på om jeg måtte legge ny coating i høst.

En kattevask for å få av sommerstøvet etterfulgt av wipedown avgjorde saken: Dette er så bra at jeg prøver en sesong til!

Og det er så langt en god følelse. Vann- og smussavvisingsevnen virker like godt som i fjor (felgene er vasket både berøringsfritt og med avfetting + berøring siden de kom på), men den beste følelsen er likevel å ha fått lønn for strevet.

Å legge coating på slike eikefelger er litt dill. Du må være påpasselig, både med påføring og avtørk, i alle kriker og kroker. Tidsbruken for min del: Ca. en time per felg …

Jeg vil si det sånn: Hadde ikke coatingen vart mer enn en sesong, så ville jeg kanskje valgt en hurtigforsegling istedenfor.

Nå gir det derimot mening, både å investere i en såpass kostbar behandling som Xeratec Metal Coat (den holder til mange felger!), og å investere i den tiden det tar å legge coatingen.

Om inntrykket er like bra gjennom hele vinteren, gjenstår å se, men jeg lover oppdatering etter dekkskift til våren igjen!

Xeratec Felgcoating