Derfor er det ekstra viktig å tørke bilen i varmen

Jeg anbefaler at du tørker bilen etter hver vask, ikke kun av estetiske grunner, men for å ivareta lakken, glansen og opprettholde en ren bil lenger. Dette er spesielt viktig på varme sommer dager og dager med mye pollen i lufta, men det er like viktig hele året. Du har kanskje opplevd at bilen blir veldig fort møkkete og støvete hvis du må ut å kjøre rett etter en vask uten å tørke den? Eller at du kommer ut etter bilen har tørket og finner vannflekker på hele lakken?  Det som skjer er at når du kjører så skaper du en virvel av veistøv, pollen og annet som ligger langs veien. Er bilen din våt vil disse forurensingene legge seg i vannet og tørke på lakken din. Dette vil selvfølgelig forstyrre den indre roen din etter du med stolthet har vasket bilen din og den VAR ren.

Hvordan unngår vi dette? Og hvorfor er det viktig å tørke bilen din? Jeg skal forklare deg dette og begynner med å forklare litt rundt vannflekker.

Hva er vannflekker?

Hva er vannflekker i lakkenVannflekker kommer av at vann med mineraler og sporstoffer får tørke på bilen din. Vannet som du har i utekranen eller i selvvaskeanlegget er aldri helt rent. Avhengig av hvor du bor har alt vannet et innhold av mineraler, sporstoffer og kalk. Vannkilder som kommer fra grunnvannsreservoar har ofte et høyere prosent innhold av mineraler og sporstoffer. Dette betyr ikke at vannet er skadelig for lakken eller lakkbeskyttelsen din. Men hvis dette vannet får tørke på lakken din vil det skape det vi kaller vannflekker. Dersom du slurver med å spyle etter vask, kan det også legge rester igjen av såpen, som kan skape vannflekker. Vannflekker kan være alt fra veldig enkelt å fjerne og helt til å måtte poleres bort. Det finnes egnet produkter som kun er laget for å fjerne vannflekker.

Slik unngår du at du får vannflekker og holder bilen ren lenger!

For å unngå vannflekker må vi… ja, tørke bilen! Ved å tørke bilen vil vi fjerne vannet som inneholder disse stoffene som setter flekker. Hadde vi hatt helt klinisk rent vann kunne vi i teorien droppet det, da ville vannet tørket og vi hadde sittet igjen med en helt ren bil, men som jeg nevnte er det ingen som har dette i vannkrana.

Vi kan gjøre det veldig enkelt. Det eneste du faktisk trenger for å forebygge vannflekker er et godt tørkehåndkle. Ved å bruke et egnet tørkehåndkle vil du klare å tørke av all overflødig vann som ligger på bilen din. Dette minimerer sjansene for vannflekker og gjør at bilen din holder seg lenger ren.

Biler som har keramisk lakkbeskyttelse er faktisk spesielt utsatt for vannflekker. Man skulle kanskje tro det motsatte, men vannflekker er så og si den eneste svakheten til en keramisk lakkbeskyttelse, men det finnes produkter man kan legge over den keramiske beskyttelsen for å minimere dette også. Ta f.eks. en titt på denne.

Jeg foretrekker å bruke et tørkehåndkle som er «åpent» slik at eventuelle forurensinger har en mulighet til å trekke opp i håndkle og ikke bli gnidd utover imens du tørker. Et godt eksempel på dette er  å sammenligne et typisk pusseskinn mot et godt tørkehåndkle som Diamond Perl . Ved å bruke et pusseskinn som er helt tett har eventuelle forurensinger ingen vei å gå, og vil kun bli gnidd utover på lakken som resulterer i det vi kaller swirls.

Kongetips!

Når du tørker bilen din etter en god vask kan det være lurt å vedlikeholde lakkbeskyttelsen din med en hurtigvoks eller quickdetailer. Ved å kombinere dette samtidig som du tørker bilen din vil du legge en kjapp beskyttelse uten at det tar noe ekstra tid. Jeg foretrekker å bruke Autoglym Rapid Aqua Wax Latmannsvoks eller Sonax Carnauba Spray Wax. Dette vil gi bilen din litt ekstra dybde i lakken og vedlikeholdet din eksisterende lakkforsegling.