Bilpleiekongen
5 smarte høytrykksspyler-triks
Så, endelig er høytrykksspyleren på plass, om du har hentet den ut av vinterdvalen eller rett og slett fått en flunkende ny i hus. Den skal brukes, og den kan brukes til så mangt. Men visste du at den kan brukes til mange ting, muligens flere enn du er kl

 

5 smarte spyler-tricks

 

1. Spyle rent i døråpningen

 

Når du åpner dørene på bilen finner du som regel mye oppsamlet smuss i døråpningen. Her er det fullt mulig å bruke høytrykksspyleren for å spyle bort smuss, eller såpe hvis du har vasket der. Det eneste du trenger å gjøre er å være litt nøyaktig med hvor du retter strålen, og du kan spyle helt rent uten at det blir noe søl inn i bilen.

 

Spyl mer rett til siden eller litt utover, så slipper du at vannet kommer inn i bilen eller på innsiden av dørene.

 

2. Vaske godt i hjulbuene

 

Det høres kanskje litt rart ut, men mange glemmer å spyle skikkelig i hjulbuene, og det bli vesentlig enklere å få til hvis du har en høytrykksspyler med utskiftbar dyse. På noen spylere kan du sette en dyse rett på pistolgrepet, og da kommer du mye enklere til for å spyle godt på de trange stedene rundt og bak hjulene.

 

Noen ganger kan det være kjekt med en kort lanse i stedet for en lang, da kommer du godt til samtidig som du har god manøvrerbarhet på strålen.

 

Har du ikke høyttrykkspyler enda? Se våre mest populære høytrykksspylere!

 

3. Regulere trykket med en annen dyse eller avstand til overflaten

 

Vinkelen, eller spredningen, på dysen påvirker hvor mye trykk vannet har ut av spissen på spyleren. En 0°-dyse har større trykk enn en 40°-dyse, og dette påvirker trykket vannet treffer overflaten med. På grunn av dette er det ofte bedre å bruke en 40-60° dyse på lakken, og kanskje smalne til en dyse på 25° på felger og innerskjermer.

 

Hvis du ikke kan bruke forskjellige dyser kan du oppnå samme demping av trykk ved å øke avstanden til overflaten du spyler mot.

 

4. Lage skum i vaskebøtta

 

Når du skal vaske for hånd er det viktig å bruke en god bøttesåpe, og det er like viktig å ha godt med skum.

 

Den enkleste måten å få masse godt skum på er å bruke en høytrykksspyler. Du setter spissen ned mot bunnen av bøtta før du åpner for høytrykket, og med det samme du starter opp trekker du dysa ut av vannet ganske raskt, og stopper. Da hjelper trykket til med å tilføre masse luft inn i vaskevannet, og får bygd opp godt med skum på 1-2-3.

 

5. Ta bort trykket midlertidig

 

Har du prøvd å blande såpe i en skumkanon med høytrykk? Det blir som regel masse skum, men alt såpevannet som skal bli til skum senere forsvinner i et vulkanutbrudd av såpe og vann. Det kan fiskes enkelt: Slå av strømbryteren før du tar vann i flaska til skumkanonen, da er det bare vanlig trykk fra slangen. Dermed er det er mye lettere å treffe i åpningen, og du slipper at såpe og vann forsvinner ut av flaska (og rett i ansiktet ditt).

 

Et annet godt tips å kombinere med dette er å tilsette vann først, og deretter såpe. Like fullt er det gunstig å ha lavt trykk ved fylling, ettersom det ofte er såperester igjen i flaska fra forrige gangs bruk.

 

Lykke til med vaskingen!