Hvordan vaske motor-rommet? | Bilpleiekongen.no
Hvordan vaske motor-rommet?
Mange utelater å vaske motor-rommet, rett og slett fordi de ikke forstår prosessen med hvordan du gjør det, og er redd for å skade noe. Sannheten er at motoren din er mye mer robust enn du tror.

 

 

Du kan vaske og beskytte motoren din, uten spesiell frykt, men husk at du skal vaske motoren – ikke slukke en brann! Motorvask handler om hvordan vaske motor-rommet. Alt under panseret!

 

Spesielt ved eldre motorerer vil du se åpne elektriske eller elektroniske koblinger. Disse bør du dekke til med en plastpose, som du binder eller taper godt fast rundt koblingen. Du bør også helst unngå å bruke høytrykk. Bruk en vanlig hageslange, med god spredning på strålen. Bruker du høytrykk, pass på å ha god avstand og spredning på strålen. Vi skal ikke bruke trykk for å rengjøre i motoren.

 

Slik gjør du

 

Pass på at motoren er helt avkjølt. Hvis du starter å vaske på en varm motor, kan du fort gjøre større skade enn nytte.

 

  1. Dekk til utsatte elektriske komponenter som f.eks. dynamo, med plastfolie eller plastpose
  2. Sett inn hele motoren med Meguiar’s Engine Cleaner. NB! Bruk kun spesialmiddel for motorvask, fordi disse er konstruert for å ikke gjøre gummi og pakninger sprøtt, samtidig som det løser opp olje og fettrester bra.
  3. Hjelp til med en liten børste der det er nødvendig
  4. Skyll så hele motoren med lavtrykk. Bruker du høytrykksspyler, ha god avstand til dysa.
  5. Sett inn motoren med Vinyl & Rubber Care mens den fortsatt er våt. Dette gir plastdetaljene tilbake glansen, og hindrer at skitt setter seg så lett igjen. Samtidig som den også vedlikeholder alle koblinger, slanger og ledninger, slik at de ikke blir sprø.
  6. La dette stå og tørke 10-15 minutter
  7. Tørk over med en fille/ myk klut

 

Motoren vil se så mye bedre hvis du bruker noen minutter til å rydde opp. En 10 år gammel bil trenger ikke å ha en motor som ser 10 år gammel ut. Når du får motoren ren en gang, vil du oppdage at det er mye lettere å holde den slik. En jobb som først tok 45 minutter til en time, tar nå kanskje bare 15-20 minutter.

 

Jevnlig motorvask hindrer bilbrann

 

I fjor brant nesten 3500 biler i Norge. Flere branner kunne vært unngått hvis flere vasket motoren jevnlig, mener forsikringsselskapet If.

 

De siste ti årene har det vært i snitt 3280 bilbranner årlig i Norge. Til sammen har disse brannene kostet forsikringsselskapene nærmere 1,9 milliarder kroner i utbetalte erstatninger, viser tall fra Finans Norge.

 

Årsaken til flere av disse brannene kan være slurv med vedlikehold og renhold av motoren, mener If.

                two.inc logo