Fugleskitt på bilen er noe dritt | Bilpleiekongen.no
Fugleskitt på bilen er noe dritt
Det er liten tvil om at fugleskitt og rester av insekter er noe dritt. Bokstavelig talt, og ikke minst med tanke på lakken. Det ser ikke pent ut, og det er direkte skadelig for lakken.

 

Insekter inneholder bl.a. blod og syre, og i fugleskitt finner du mye av det samme. Spesielt nå i bærtiden er innholdet av syre høyt, og ikke minst et enzym som kalles «pancreatin». Dette lager etter kort tid krakeleringer (små sprekker) i lakken.

 

Rester fra insekter, fugleskitt og kvae fra trær kan ødelegge selv nypolert billakk i løpet av kort tid.

 

Det er derfor viktig å fjerne dette så fort som mulig. Desto lenger det blir liggende på lakken, desto større er faren for at det vil gi permanent skade i lakken. Skyll med vann. Dersom ikke dette er godt nok, bruk insektfjerner og en myk svamp med mye vann. Ikke press eller bruk krefter.

 

Dersom du har ventet for lenge med å fjerne fugleskitt og insektsrester, kan du oppleve å få syreskade i lakken. Dette lar seg ikke fjerne med såpe eller avfetting, da skaden er oppstått i selve lakken. Men det finnes fortsatt håp, ved hjelp av en god rubbing.

 

Insekter inneholder som nevt over bl.a. blod og magesyre, også i fugleskitt finner vi syre. Spesielt på sensommer og høst, under bær-tiden, er denne syren ekstra sterk. Dersom det går lengre tid før du får fjernet insekter og fugleskitt, kan dette skape mer alvorlig lakkskade. Syren kan rett og slett lage små etseskader, som ikke lar seg vaske bort. Her må det «sterkere lut» til. Vi må rett og slett rubbe lakken.

 

Polering er ingen garanti for at skade ikke vil oppstå. Men en skikkelig god polering, med en god hardvoks eller sealer vil forsinke prosessen. Så et #heltkonge tips til slutt: Polér bilen din skikkelig minst to ganger i året og legge en god beskyttelse slik at du enkelt og fort kan fjerne innsekter og fuglebæsj.