Bilpleiekongen
Ferievasken på 1-2-3
Irriterer du deg over at bilen blir skitten og støvete selv på sommeren? Vel, da skal vi forklare hvordan du kan ta bilvasken i ferien på 1-2-3.  

 

 

Sommeren betyr at bilen blir full av insekter når du kjører, og fuglebæsj er stadig å se på bilen. Det kan føles som om fuglene rett og slett sikter på bilen din, og kanskje gjør dem det? Med døde insekter og fuglebæsj på bilen er det viktig at dette blir vasket av kjapt. Da lurer du kanskje på hvorfor? Jo, det skal vi kjapt forklare. Både fuglebæsj og døde insekter har et etsende stoff i seg, og får de ligge lenge nok og tørke på lakken vil de lage syreskader. Disse skadene hjelper det ikke bare å vaske bort, da må du rett og slett polere bilen for å få vekk disse syreskadene. Derfor er det så viktig at dette blir fjernet så fort du ser dette ligger på bilen din. 

 

Men så er det jo slik at det er mer enn bare insekter og fuglebæsj som skitner til bilen på sommeren, du har pollen og veistøv også. For å ta bilvasken i ferien på 1-2-3 har vi laget tre steg du skal gjøre for å få bilen ren kjapt og enkelt. En viktig ting du må huske på når du skal vaske bilen er at du aldri vasker bilen i direkte sollys. Stå et sted hvor det er skygge og sørg for at bilen er avkjølt før du går på med produkter.  

 

Disse vaskestegene er:  

 

Forvask 

 

Aller først er det viktig å gjøre en forvask. Det første du starter med er å spraye på med en insektsspray på de døde insektene og på fuglebæsjen. La produktet virke i 2-3 minutter og spyl av. Pass på at insektsspray ikke tørker inn. Skyll deretter av hele bilen slik at du får vekk så mye som mulig av støv og pollen.  

 

Har du skumkanon legger du på skum og lar det virke i 2-3 minutter, deretter spyler av bilen nedenifra og opp. Dette for at vannet ikke skal nøytralisere såpen og såpen får jobbet seg godt inn og løser opp skitten.  

 

Berøringsvask 

 

Da er du ferdig med forvasken, og du skal nå gå på med berøringsvasken, og denne ønsker man at skal være så skånsom som mulig. Med det mener vi at du bruker en mild bøttesåpe og en mikrofiber vaskehanske.  

 

Når du starter berøringsvasken så start alltid med å vaske bilen ovenfra og ned, dette for at du ikke skal dra med skitten som ligger nederst oppover på lakken og lage riper. Når du er ferdig med berøringsvasken er det bare å spyle av bilen skikkelig. 

 

Vask også hjulene dine, altså dekk og felg. Men vask disse til slutt og bruk aldri samme vaskeutstyr på felger og dekk som du bruker på lakken din.  

 

Tørk 

 

Da har du kommet til siste steg i bilferievasken. Nå er bilen ren og pen. Det gjenstår kun å tørke bilen. Grunnen til at vi tørker bilen er for at solen ikke skal tørke inn vannet på lakken og lage stygge vannflekker, for i Norge er det mye kalk i vannet. Når du tørker bilen, finnes det to måter å tørke på. Den første måten er å tørke bilen med et skånsomt mikrofiber tørkehåndkle, den andre metoden er å bruke en Bigboi lufttørker. Dette er en blåsemaskin, nesten litt som en hårføner for bilen. 

 

Til slutt har vi noe #HeltKonge tips til deg: 

 

Har du fem minutter ekstra så legg på en hurtigforsegling. Med en forsegling hindrer du at veistøv, pollen, insekter og fuglebæsj setter seg like godt som uten en forsegling. En hurtigforsegling er så enkel som at du sprayer på og spyler av. Med en forsegling er det også enkelt og kjapt å spyle av bilen, og bilvasken blir enklere og mer effektiv. I tillegg blir bilen blank og fin, og det er jo ekstra gøy med en blank bil langs veien. 

 

Produkter du kan bruke til ferievasken er:  

 

 

Eller kjøp hele ferievask pakken her!

 

Dette trenger du