Bland riktig i DIN skumkanon | Bilpleiekongen.no
Bland riktig i DIN skumkanon
En skumkanon er ikke bare en skumkanon og en høytrykkspyler er ikke bare en høytrykkspyler. Så hvordan vet du at du blander riktig i skumkanonen din?

 

Ofte står det blandingsforhold 3-5% eller også helt ned i 1% på enkelte skumsåper beregnet for skumkanon. Dette er IKKE blandingsforholdet på kannen, slik mange tror. Det er rett og slett blandingsforholdet du får ut på bilen, etter at høytrykkspyleren din har tilsatt vann for å skape skummet.

 

Så hvordan vet du hvordan du blander? Høytrykkspylere leverer forskjellig mengde vann/ time og det er stor forskjell på skumkanoner hvordan de blander. Enkelte skumkanoner skal du kjøre ren såpe i, mens andre skal du ha en blanding i beholderen. De aller fleste er faktisk av siste sorten, dvs. du skal blande ut såpen i beholderen.

 

Som en tommelfinger regel, sier vi ofte at du skal blande ca. 3-5 cm i din skumkanon. Dette passer til de fleste såper og de fleste skumkanoner, og gir ofte en meget god vaskeopplevelse.

 

Slik vet du at du blander riktig i skumkanonen

 

Start med å fylle skumkanonen din full med rent vann, deretter setter du blandingskruen helt mot minus da dette er instillingen man bruker for å oppnå mest skum.

 

Hent deretter fram en 10l bøtte eller andre bøtter med 10L oppmerking. WashKing WashBucket er en super bøtte for å måle i. Ta skumkanonen din som er koblet til høytrykkspyleren og start å fyll opp bøtten med skumkanonen ved hjelp av høytrykkspyleren.

 

Fortsett helt til beholderen på skumkanonen er tom, stopp umiddelbart når du ser den er tom.

 

Sjekk deretter hvor mange liter du har fylt opp enten ved å måle en og en liter med et målebeger eller se på oppmerkingen i bøtta.

 

La oss ta et eksempel

 

La oss si skummkanonen og høytrykkspyleren din gir totalt 6,6L eller 66dl. For å finne ut hvor mye såpe vi trenger for å oppnå 5% blanding vil da være følgende formel/utregning:

 

5% * 66dl / 100 = 3.3dl
Formelen vil se slik ut: (5×66)/100

 

Det vil si at for å oppnå en blanding på totalt 5% må vi bruke 3,3dl produkt i skumkanonen. Vil vi ha en mildere blanding på 3% som ofte er nok til de fleste jobber, gjør vi bare regnestykke på nytt. 3% * 66dl/ 100 = 1.98dl produkt i skumkanonen.

 

 

                two.inc logo