Bilpleiekongen.no - Norges største nettbutikk innen bilpleie
Beskytt bilen
Det er mange som ikke vet fordelene med å legge en beskyttelse på bilen. Det skal vi forklare deg her!

 

 

Har du noen gang tenkt på hvorfor du må legge beskyttelse på bilen? 

 

Dersom du er ny i bilpleieverden er det mye du skal lære, og husk at man må også gjøre feil for å lære. En av tingene du vil lære deg er at beskyttelse på bilen er alfa omega. En bil uten beskyttelse vil få langt flere skader, rust og riper. Fordelene med å beskytte lakken er at bilvasken blir enklere og mer effektiv, du forhindrer at rusten starter så fort som den ellers ville gjort, syreskader fra f.eks. innsekter må først gjennom laget med beskyttelse før den kan lage skader i lakken. Skitt og smuss fester seg ikke like godt. 

 

Innen beskyttelse har vi flere kategorier, noen av dem er coating, voks og hurtigforsegling. Disse tre har forskjellige vansklighetsgrader.

 

Hurtigforsegling sier seg selv litt i ordet hva det er. Har du dårlig tid når du vasker men likevel ønsker å legge en beskyttelse, da er hurtigforsegling svaret på ditt spørsmål. En hurtigforsegling er en forsegling du sprayer på og tørker av med en klut, eller enda enklere, en du sprayer på våt bil og spyler av. 

 

Voks, her må du planlegge og sette av litt ekstra tid. En voks legges på med en applikator i et tynt lag, område for område. En voks skal gjerne ha noe herdetid så her anbefaler vi at dere leser på produktet hva herdetiden er. Det fine med en voks er at de er enkle å jobbe med, lukter gjerne også godt og de har god holdbarhet. Et #helkonge tips, har du lagt voks og vasker bilen jevnlig kan du bruke en hurtigforsegling en gang i blant for å forlenge holdbarheten på voksen du har lagt. 

 

Coating, dette er en litt mer avansert beskyttelse og krever mer tid og erfaring. En coating skal gjerne herde i mange timer. Her gjelder det å følge instruksene på produktet.